Medlemmar: 8778 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal är redo för att dra igång säsongen.

Inför: Manchester City - Arsenal

fre 8 aug 2014 kl 23:28

Ligapremiären närmar sig med stormsteg. För Arsenal och Manchester City väntar först Community Shield på Wembley. Ett perfekt test inför ligastarten men också en chans till en ny titel, om än av helt annan dignitet.

Community Shield hålls varje år och lagen som spelar är regerande liga- och FA-cupmästarna. Den här säsongen väntar alltså ett toppmöte mellan Manchester City och Arsenal på Wembley, bara sex dagar innan ligasäsongen drar igång. Det går att sia om hur viktig den här matchen är men av det man sett tidigare år så är det långt ifrån en träningsmatch, utan elvorna som möntras brukar vara starkast möjliga och stämningen är på topp, som alltid på Wembley. Tränarna, Pellegrini och Wenger, ser nog det här som en chans till en titel och ett rejält test inför ligapremären för att se vart man står.

Både Arsenal och Manchester City kommer till Wembley utan några av sina storstjärnor, detta för att VM-turneringen rört om lite i lagets försäsong och vissa spelare har ännu inte kommit tillbaka från semestern samt vissa som inte är 100% redo för match än. Några av matchens på förhand största stjärnor, Mesut Özil, Sergio Aguero och Vincent Kompany kommer inte att delta. Men det är ändå två oerhört starka trupper som möts på söndag och att gå in i ligasäsongen med en titel och en seger mot en konkurrent lär knappast vara någon nackdel.

Arsenal kommer som bekant från Emirates Cup och en relativt ojämn försäsong resultatmässigt. Det börjades med en halvdan insats mot Borehamwood där det blev seger med 2-0, sedan blev det stryk 0-1 mot Thierry Henrys New York Red Bulls. Efter det rivstartade man Emirates Cup med en 5-1 seger mot Benfica för att sedan, dagen efter, stå för en blek insats i förlusten mot Monaco. Så ska man gå på försäsongen är det svårt att säga vart Arsenal står, men å andra sidan behöver inte försäsongen säga ett skvatt om vart laget står. Det ska bli spännande att se hur Wenger ställer upp sitt lag, om unga killar som Joel Campbell och Yaya Sanogo, som imponerat stort under försäsongen, får chansen. Av de fyra nyförvärven lär tre st spela då Ospina har en liten skada och vilar i helgen, men att Chambers, Debuchy och Sanchez alla startar är inte alls omöjligt.

För Manchester Citys del ser det också lite ovisst ut. Av försäsongsmatcherna att döma behöver de regerande mästarna stänga igen defensiven bättre mot Arsenal, för inte en enda gång har man hållit nollan på 6 matcher. Det är dock flera som visat framfötterna under försäsongen även hos City, kanske främst Jovetic, som öst in mål och lär få en startplats på söndag mot Arsenal. Det mesta hos City den senaste veckan har dock handlat om Frank Lampard. Mot många förvåning har Chelsea-ikonen, som bara för några månader sedan lämnade Chelsea, kritat på ett låneavtal på 6 månader i Man City. Men Chelsea-fansen slipper se engelsmannen i en ljusblå tröja på söndag, Pellegrini har bekräftat att han inte kommer vara spelklar mot Arsenal. Pellegrini har även bekräftat att nyförvärvet från just Arsenal, Bacary Sagna, inte heller är spelklar. 

Arsenal ställs mot Crystal Palace på hemmaplan i sin ligapremiär medan Manchester City ska upp till Newcastle i ett tufft möte på St James Park i sin ligapremiär om drygt en vecka. Kanske finns den matchen i åtanke hos Pellegrini som väljer att vila nästan en hel startelva, men är det något lag vars trupp är så bred att det knappt märks så är det just Man City.

Skador

Manchester City:Den enda som är skadad och blir borta ytterligare en och en halv månad, sägs det, är Alvaro Negredo. Fler spelare som inte är matchredo efter den försenade VM-semestern: Kompany, Aguero, Fernandinho, Sagna, Zabaleta, Demichelis och Lampard.

Arsenal: VM-guldvinnarna Podolski, Özil och Mertesacker är ännu inte tillbaka från semestern och ser matchen på TV. Annars är det Theo Walcott som alltjämt är skadad och nyförvärvet, David Ospina.

Troliga startelvor

Manchester City
Hart
Clichy, Boyata, Nastasic, Kolarov
Silva, Yaya, Fernando, Nasri
Jovetic, Dzeko

Arsenal
Szczesny
Debuchy, Chambers, Koscielny, Gibbs
Arteta, Wilshere
Chamberlain, Ramsey, Cazorla
Sanchez