Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Laget är redo för en hård kamp i Tyskland!

Inför: Dortmund-Arsenal

tis 16 sep 2014 kl 00:11

Champions League är äntligen tillbaka och Arsenal gör sitt sjuttonde raka gruppspel i turneringen! Detta inleder man med att resa till Tyskland och ta sig an Borussia Dortmund.

Efter helgens fantastiska fotbollsmatch mot Manchester City är det nu dags för Arsenal att ta sig an gruppspelet i fotbollens finrum, Champions League. Arsenal kvalificerade sig till gruppspelet genom kvalspel mot Besiktas och ställs nu mot Galatasaray, Anderlecht och Dortmund. De sistnämnda står för motståndet på bortaplan i den första omgången under tisdagskvällen. Många har tippat just Arsenal och Dortmund som favoriter till att vinna denna grupp så det är lite utav en gruppfinal redan i öppningsmatchen.

Arsenal reser till Tyskland med ett troligen förbättrat självförtroende efter helgens match mot Manchester City även om det blev poängtapp i slutet. Innan landslagsuppehållet dippade man rejält borta mot Leicester och fansens hyvlingar mot Wenger samt vissa spelare var hårda men rättvisa. Efter att nu ha tagit en poäng mot de regerande mästarna samtidigt som man hittat tillbaka till sitt mer riktiga spel kanske man kan skrälla i Dortmund precis som man gjorde förra året. Mathieu Debuchy är enda spelare som kommer att saknas från den senaste matchen då han tvingades utgå skadad. Troligtvis kommer vi då återigen att få se formstarke, Calum Chambers från start. Nacho Monreal missar matchen med en mindre skada men däremot är Kieran Gibbs tillbaka helt och är redo för spel.

Dortmund kommer senast från en betryggande seger hemma på Westfalenstadion med 3-1 mot Freiburg. Efter tre spelade omgångar i Bundesliga placerar man sig just nu på en fjärdeplats med två vinster och en förlust. Stämningen i laget lär vara muntert efter helgens seger men landslagsuppehållet drog med sig en skada på Marco Reus som är en utav nyckelspelarna i dagens Dortmund. Han kommer definitivt att missa tisdagens match men samtidigt har Shinji Kagawa nyligen återvänt från skada och blev målskytt i helgen.

Oavsett vilka spelare som står på startplatserna imorgon vid 20.45 så är det ändå uppdukat för underhållande fotboll. Båda mötena lagen emellan under förra årets gruppspel bjöd på fotboll i världsklass och något liknande kan vi räkna med även denna gång. Matchen på Westfalenstadion under förra årets gruppspel var minnesvärd för alla som håller på Arsenal. Med föga förhoppningar om att ens ta poäng slog Aaron Ramsey till med ett nickmål som gav en underbart skön uddamålsseger. Kan vi få se en upprepning på detta när det vankas kväll på tisdagen?

Up The Arsenal!

Skador

Arsenal: Skadelistan hos The Gunners är inte så lång även om den i princip endast innehåller väldigt viktiga spelare. Mathieu Debuchy blev nästa man att tillskrivas till listan då han i helgen landade snett i en situation och med skadade ledband i foten beräknas han bli borta i upp till två månader. Sedan tidigare är Olivier Giroud, Theo Walcott och Serge Gnabry långtidsskadade. Flera rapporter kom fram under måndagen om att Nacho Monreal inte rest med laget till Tyskland på grund utav skada. Det ska dock inte vara något allvarligt och han lär förhoppningsvis vara tillbaka snart.

Dortmund: Hos tyskarna ser skadeläget desto värre ut. Nuri Sahin, Marco Reus, Jakub Błaszczykowski, Oliver Kirch, Ilkay Gündogan och lagkaptenen, Mats Hummels kommer alla att missa matchen.

Statistik

  • Detta är tredje gången på fyra år som Arsenal och Borussia Dortmund ställs mot varandra i gruppspelet utav Champions League.
  • Dortmund har endast vunnit en utav de fyra senaste mötena med Arsenal.
  • Alexis Sanchez har gjort mål i samtliga utav de tre senaste matcherna för Arsenal.

Troliga startelvor

Arsenal:

Szczesny – Chambers, Koscielny, Mertesacker, Gibbs – Arteta, Wilshere – Sanchez, Ramsey, Özil – Welbeck.

Dortmund:

Weidenfeller – Piszczek, Sokratis, Subotic, Durm – Jojic, Kehl – Mkhitaryan, Kagawa, Großkreutz - Ramos