Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Comeback. Theo Walcott hoppade in med tio minuter kvar mot Burnley.

Comeback för Walcott

lör 1 nov 2014 kl 18:10

Theo Walcott har varit borta från spel med en knäskada sedan FA-cupmatchen mot Tottenham i januari. Idag var det äntligen dags för comeback.

Det är många som suktat efter att få se 25-åringen i spel tillsammans med Welbeck och Sanchez för att tillsammans förmodligen bilda det snabbaste anfallet i ligan. Walcott, som vann den interna skytteligan för två säsonger sedan, hann bara med att spela nio ligamatcher från start förra säsongen innan han skadade ett ligament i knäet i 2-0-segern mot Tottenham i FA-cupens tredje omgång den 4 januari och blev tvingad till operation.

Idag kom så äntligen anfallarens comeback när han i den 80:e matchminuten ersatte Oxlade-Chamberlain till stående ovationer från Emirates-publiken. Och han visade direkt att han var spelsugen när han redan efter ett par minuter testade Burnley-målvakten Heaton som tippade bollen över ribban och sedan lyfte fram bollen till Podolskis kanonvolley i stolpen. Något mål blev det dock inte men det var en comeback som välkomnas med tanke på skadeproblemen som finns och ett efterlängtat tillskott till truppen inför resten av hösten.

Wenger var glad över att se Theo Walcott i spel igen.
- Theos insats ger honom det självförtroende han behöver i sitt spel och jag tror att han snart är tillbaka i sitt bästa slag igen, sa Wenger efter matchen till Sky Sports.