Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Per Mertesacker säger att Arsenal har mycket att bevisa på lördag mot West Bromwich.

Mertesacker: Nu är fokus på ligan

ons 26 nov 2014 kl 23:25

Vikarierande lagkapten Per Mertesacker hyllar sin backlinje och hela lagets stabilitet efter matchen.

- Vi spelade stabilt, framförallt bakåt. Vi gav inte bort särskilt mycket, särskilt inte efter 2-0-målet. Det har varit några tuffa resultat de senaste matcherna så det var ett mentalt test för oss idag. Men vi är tillräckligt starka, så nu fortsätter vi framåt, säger Per Mertesacker till Skysports.

Det tidiga målet var viktigt för Arsenal, men avgörande i den här matchen var helheten.
- Det var självklart bra att få ett tidigt mål, men vi måste fortfarande spela ytterligare 89 minuter. Det är alltid bra att får första målet och att få det så tidigt. Samtidigt spelade vi verkligen tryggt under 95 minuter och det var nyckeln till segern.

Efter matchen mot Anderlecht där Arsenal tappade 3-0 till 3-3 för en knapp månad sedan, och då fick spelarna mycket kritik. Arsenalbacken har känt av pressen.
- Vi var tvungna att visa vad vi kan idag. Efter Anderlecht och Manchester United var det tufft mentalt men nu har vi kommit tillbaka starkare. Vi är mycket nöjda med dagens resultat och ser fram emot nästa match.

- Nu är målet att få till mer stabilitet, särskilt i ligan. Vi har mycket att bevisa på lördag. Det är tidigt avspark och bortamatch och vi tappade många poäng i de matcherna förra säsongen. Nu är vi vidare i Champions League, så nu ligger fokus på ligan där vi har några avgörande veckor framför oss.