Medlemmar: 4971 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Podolski visade vägen med ett snabbt mål

Arsenal överlägset i Istanbul

tis 9 dec 2014 kl 23:15

I lördags var Arsenal i underläge med 0-3 i halvtid. Tre dagar senare var siffrorna i paus de omvända. Det svänger om det här laget.

Arsenal slutar tvåa i gruppen efter 4-1 borta mot Galatasaray. Dortmund fick bara 1-1 hemma mot Anderlecht och slutar precis som Arsenal på 13 poäng. Tyskarna vinner dock gruppen på bättre målskillnad. Arsenals tappade 3-0-ledning mot Anderlecht visade sig alltså vara rejält kostsam då andraplatsen i gruppen innebär att risken för bättre motstånd i åttondelsfinalen ökar avsevärt.

Arsenal kom till spel med en reservbetonad startelva på Ali Sami Yen-stadion. Arsenal var som bekant redan klart för avancemang inför matchen och Wenger valde att ge några av de spelare som har spelat mest under hösten ledigt. Det innebar sällsynta starter för Podolski, Sanogo och Campbell offensivt. Defensivt var Szczesny tillbaka i målet och som högerback gjorde Debuchy comeback efter nästan tre månader på sidlinjen på grund av skada. På bänken tog oprövade kort som Stefan O’Connor, Stefan O’Connor, Ainsley Maitland-Niles och Alex Iwobi plats.

Under den första halvleken var det Arsenaldominans för hela slanten och det var Aaron Ramsey som höll i dirigentpinnen. Efter bara två minuter hittade han Podolski till vänster i straffområdet och tysken avancerade mot mål innan han med en patenterad vänsterkanon skickade upp bollen i första krysset - nära nog en kopia av målet han gjorde mot Bayern München i våras.

Knappt tio minuter senare hittade Oxlade-Chamberlain Ramsey med en stickare i djupled. Walsaren kom först till bollen och fick friläge. Ett läge som han mycket kyligt utnyttjade då han med vänster insida retfullt löst placerade in bollen vid den bortre stolpen.

När Podolski hade stuckit emellan med ännu ett mullrande vänsterskott - den här gången i ribban - bjöd Ramsey på en given kandidat till årets mål. En hörna nickades ut från straffområdet där Arsenalmittfältaren stod redo och han klippte till med vänsterfoten. Det var ett perfekt pressat projektil som borrade sig in i Bolats högra kryss. Man tackar - och tänk då också på att killen är högerfotad.

Arsenal gjorde två byten i halvtid. Maitland-Niles fick göra sin Arsenaldebut då han ersatte första halvleks gigant Ramsey och Zelalem kom in istället för Flamini. Två killar som alltså är födda efter det att Wenger tog över Arsenal. Andra halvlek var småtrevlig, men det syntes tydligt att det var två uppsättningar spelare som inte var beredda att slita ihjäl sig. Arsenals backlinje föll tillbaka mot det egna målet och Galatasaray tilläts ha mest boll. Vi också fick se ytterligare en Arsenaldebut då Stefan O’Connor bytte av Debuchy med drygt tio minuter kvar.

I slutet av matchen hyfsade Sneijder till siffrorna till 3-1 på en tjusig frispark innan Podolski återställde tremålsöverläget med sitt andra mål för kvällen då han gled igenom turkarnas försvar och placerade in 1-4.