Medlemmar: 8138 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Olivier Giroud - en av matchhjältarna när bortasviten bröts.

Dyster bortasvit äntligen bruten

sön 18 jan 2015 kl 19:15

Arsenals svit av förluster mot topplagen har varit en snackis länge. Efter The Gunners seger på Eastlands kan den diskussionen läggas ned.

Inte sedan Arsenal besegrade Liverpool med 2-0 i början av säsongen 2012-13 har Arsenal lyckats besegra något av de andra fyra lagen som på senare år har räknats till topplagen i Premier League - Manchester City, Manchester United, Chelsea och Liverpool.

Sedan dess har Arsenal radat upp nio matcher på bortaplan mot ovanstående lag med ett dystert facit: Två oavgjorda och sju förluster. Många av matcherna har dessutom förlorats med stora siffror. När Arsenal mötte Liverpool före jul var den första vinsten på väg att komma, men Skrtels sena kvitteringsmål till 2-2 satte stopp för det.

Idag höll Arsenal i ledningen och bevisade äntligen att klyschan stämmer - sviter är till för att brytas.