Medlemmar: 6124 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Theirry Henry fick som han önskade - en disciplinerad Arsenalinsats.

Henry: “Coquelin kan göra jobbet”

sön 18 jan 2015 kl 19:58

Thierry Henry sa inför Man City-Arsenal att Arsenal saknar en tillräckligt bra defensiv mittfältare. Efter matchen var Arsenallagendaren inte lika säker längre.

Thierry Henry gjorde idag sin första match som expert på Skysports och inför matchen diskuterade han Arsenals defensiv.
- Arsenal måste försvara bättre, och då pratar jag inte enbart om backlinjen. Ett lag behöver också defensivt skydd längre upp i banan. Arsenal är inte långt bakom topplagen, men det saknas en stor pusselbit. De saknar en Patrick Vieira, en Gilberto Silva. De gjorde allting för att ge spelarna framför dem möjlighet att göra bra ifrån sig, sa Henry i sändningen.
Efter matchen hyllades Arsenals defensiva spel och framför allt Frances Coquelin i Sky Sports.
- Arsenal brukar inte spela såhär. Man förväntar sig inte av ett Wenger-lag att de ska ligga lågt och sedan “stjäla” matchen. Coquelin var fantastisk idag. Vi pratar mycket om Cazorla idag och det är rätt att göra det, men Coquelin gjorde ett strålande jobb i skymundan, sa Graeme Souness i Sky Sports studio.

Henry höll med om att den franske mittfältaren var bra i matchen.
- Han kan göra jobbet, lätt. Det gäller bara att vara diciplinerad. Allt blir så mycket enklare för de offensiva spelarna och de vet att det finns skydd bakom. Arsenal visade idag att de kan spela disciplinerat och nu gäller det att fortsätta göra det i matcherna som kommer, sa Henry.