Medlemmar: 8819 st.

Laurent Kosicelny satte 1-0 på en hörna slagen av Mesut Özil.

Özil bakom tre poäng

tis 10 feb 2015 kl 22:54

Arsenal gjorde vad man skulle efter lördagens derbyförlust. Özil låg bakom både 1-0 och 2-0 i första halvleken. En reducering i andra halvlek ökade spänningen men Arsenal kunde hålla ut för tre poäng.

Arsenal gjorde tre ändringar jämfört med förlusten mot Spurs. Olivier Giroud, Danny Welbeck och Aaron Ramsey fick ge plats åt Alexis Sanchez, Theo Walcott och Tomas Rosicky. Alexis var därmed tillbaka i spel för första gången sedan FA-cupinhoppet mot Brighton den 25 januari.

Det var dock Leicester som fick matchens första läge redan efter dryga minuten spelad. En passning i Arsenals straffområde styrdes på Laurent Koscielny och höll så när på att leta sig in vid David Ospinas högra stolpe.

Arsenals första vassa chans kom efter en vacker djupledspassning från Mesut Özil, som hittade Theo Walcott på foten. Avslutningen från engelsmannen höll dock ingen högra klass utan gick rakt på Mark Schwarzer i Leicestermålet.

Nästa riktigt bra läge kom efter 26 minuter då Özil visade sin klass på nytt.  Han fick bollen vid hörnet av straffområdet och väggade sig förbi en försvarare med hjälp av Alexis, fintade snyggt bort nästa och sköt sedan listigt i steget. Skottet överraskade Schwarzer som lyckades styra ut till hörna. En hörna som Özil själv tog hand om och levererade på Koscielnys fot. Fransmannen placerade resolut in bollen vid stolproten.

2-0 skulle också komma innan halvleken var slut. Efter ett resultatlöst anfall försökte Leicester ställa om snabbt. Hector Bellerin var dock snabbare och lyckades stoppa försöket. Francis Coquelin snappade upp bollen och spelade in mot mitten till Santi Cazorla, som i sin tur lämnade vidare till Özil. Tysken kunde sedan helt utan press ladda på med ett hårt skott som Schwarzer bara hann reagera på. Returen hamnade rakt i gapet på Walcott, som fick till ett pressat vristskott som placerade in bollen vid bortre stolpen.

Kort efter målet kom också chansen till 3-0, när Walcott och Alexis stormade fram i en kontring två mot en. Walcott höll dock i bollen alldeles för länge och när han väl släppte bollen var passningen i sidled till Alexis för dålig. Istället var det nära att Leicester reducerade efter en hörna på tilläggstid. Ospina lyckades inte greppa bollen men Koscielny var med och rensade undan bollen i sista stund framför Leicesterben.

Andra halvlek började med rop på hands i Leicesters straffområde efter att bollen tagit på handen på en försvarare. Domare Mike Jones valde dock att inte blåsa.

I den 60:e minuten fick Andrej Kramaric ett bra läge till reducering när han tvingade Ospina till en retur. Returen studsade på Mertesacker och fram till Kramaric igen. Kroaten försökte då chippa över en utrusande Arsenalmålvakt men Mertesacker var beredd och nickade undan till hörna. Leicester behöll bollen, och trycket mot mål, efter hörnan och till slut studsade bollen fram till Kramaric igen, som på tredje försöket satte reduceringen med ett distinkt skott vid Ospinas högra stolpe.

Halvleken fortsatte med ganska böljande spel och halvchanser åt båda håll. Leicester var dock naturligt nog det något mer desperata laget i offensiven. I den 78:e minuten fick Kramaric ett fjärde läge när Leicester kontrade efter en hörna. Kramaric frispelades och försökte chippa över Ospina igen men den här gången var colombianen med på noterna och plockade enkelt ner bollen.

Slutet på matchen handlade mest om många avblåsningar och frånvaron av ytterligare avblåsningar. Leicester lyckades inte skapa mer än någon halvchans och avblåsningarna hjälpte Arsenal att ganska döda tempot och säkra tre poäng. Både Ramsey och Alexis fick dock kliva av med möjliga skador. Ramsey hann bara med åtta minuters spel, efter att ha blivit inbytt i mitten på andra halvleken, innan walesaren tvingades byta på grund av skada. Alexis tycktes ha vissa problem i första halvlek men kom in till andra halvlek och spelade tjugo minuter innan han klev av, det är oklart om det var på grund av en eventuell skada.