Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Francis Coquelin vill slå ut Manchester United - och vinna FA-cupen.

"Jag har inga bra minnen av Old Trafford"

sön 8 mar 2015 kl 13:10

Francis Coquelin gjorde sin Premier League-debut när Arsenal förlorade med 2-8 på Old Trafford 2011. Nu vill fransmannen kompensera för sin mardrömsdebut.

Arsenal åker till Old Trafford på imorgon kväll och tar sig an Manchester United i FA-cupens kvartsfinal.
The Gunners är regerande mästare i cupen.
Och Francis Coquelin vill gärna vara med och upprepa förra säsongens succé.
- Vi siktar på att försvara titeln. Vi åker dit med intentionen att göra bra ifrån oss och vinna, säger han inför matchen.

Men den franske succémittfältaren har inga vidare bra minnen från Manchester Uniteds hemmaarena. 2011 var han med i den mycket smärtsatta 2-8-förlusten.
Det var Coquelins första Premier League-match.
- Helt ärligt så har jag inga bra minnen av Old Trafford. Släpper man in åtta mål i en match ... ja, det kan inte bli värre än så, säger han.
- När du möter Manchester United borta så vet du om att det blir tufft. Och efter en förlust som den i min första match lär du dig vad Premier League handlar om. Man måste ta sig tillbaka på banan.

Nu är förutsättningarna helt annorlunda. Både för Arsenal men också för Coquelin.
Hans vinter är mycket imponerande efter återkomsten från låneperioden i Charlton.
- Jag fick aldrig chansen att spela en massa matcher i rad innan. Nu har jag fått den chansen och för första gången fått visa vad jag går för. Det gäller att inte få storhetsvansinne, men jag har alltid trott på mig själv. Jag vet att jag kan göra bra saker bara jag får chansen, och det kan jag visa nu.