Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ramsey var med och sänkte West Ham.

”Vår energi gjorde skillnad”

sön 15 mar 2015 kl 15:35

Tre poäng och lika många snygga mål. Efter matchen mot West Ham berömmer Arsene Wenger spelarna – och pekar på energihöjningen under andra halvlek.

Arsenal dominerade första 45 mot West Ham, men det dröjde fram till tilläggstiden av halvleken innan Olivier Giroud med hjälp av pricksäkerhet och fint förarbete av Ramsey och Özil lyckades skjuta in första målet via stolpen. I början av den andra halvleken ryckte West Ham upp sig och skrapade ihop några anfall, vilket enligt Wenger kunde ha hotat 1-0-ledningen, men den ökning av energi som Arsenalspelarna svarade för blev avgörande, enligt tränaren.
- Vi hade ett bra fokus. Första halvlek var vår, men i början av andra hade vi några svaga stunder. Vi höll dock nollan och i slutet av matchen kändes det som om vi skulle göra både ett andra och tredje mål, vilket vi också gjorde, säger Wenger till Arsenal.com.

Vidare menar han att Arsenal hade kontroll på matchen under ungefär 80 procent av tiden, och att man får räkna med svagare stunder under ett derby när ett lag ligger under.
- Vi hade lite problem när vi kom ut från omklädningsrummet, då vår energi gick ner en aning, men vi hittade energin igen och det var det som gjorde skillnaden.

Wenger passar också på att lyfta fram bredden i spelartruppen. De senaste matcherna har Arsenal låtit många spelare få chansen från start, och ofta har det gett fint resultat.
- Jag roterar med prioriteten att försöka hålla en bra balans, och det kändes som om det fungerade idag också. Jag tror att det beror på attityden, andan och kvaliteten hos spelarna.