Medlemmar: 8705 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Framåt - mot nya pokaler!

"Nästa år kan vi vinna ligan"

ons 6 maj 2015 kl 12:12

Arsenals fina vårform gör att Per Mertesacker tror att The Gunners har en plattform för att kunna utmana om ligatiteln på allvar nästa säsong.

Per Mertesacker och Arsenal siktar nu på att avsluta Premier League bra och hålla de båda Manchesterlagen bakom sig i tabellen.
Och att ta andra raka FA-cupsegern.
Kan laget göra detta tror den tyske mittbacken att The Gunners har något bra att bygga på till nästa säsong.
- Hur vi avslutar säsong efter säsong är fantastiskt. Men vi måste vara bättre när säsongen startar. Det har vi saknat. Det vi presterade efter VM var inte bra nog, säger han.
- Vi tappade tio eller elva poäng i början och det var poäng som vi inte lyckades ta igen. Vi hade också horribla skador på nyckelspelare som höll dem borta tre-fyra månader. Men vi har en bra trupp och att ta ut laget just nu är inte lätt för tränaren. Och kanske är det nyckeln till framgången nu. För det alla bidrar med är fantastiskt, från de som spelar till de som sitter på bänken och läktaren.

Arsenal har sedan förlusten på St Marys mot Southampton på nyårsdagen ett grymt facit och har tagit 37 av 45 poäng i ligaspelet.
Men Chelsea har inte tappat många poäng trots att de inte spelat superbra vilket har gjort att deras försprång inte minskat.
- Sättet som vi utvecklat oss på 2015 är fantastiskt, men Chelsea har inte tappat många poäng. Nu vill vi bara bygga vidare på vår succé. Alla vill avsluta starkt. Vi vill fixa en direktplats till Champions League och sedan så klart försvara vår FA-cupseger. Det vore underbart, säger tysken.