Medlemmar: 8707 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lukas Fabianski höll nollan när Swansea besegrade Arsenal med 1-0.

Fabianski tillbaka som vinnare

mån 11 maj 2015 kl 23:43

Lukas Fabianski var tillbaka på Emirates för första gången sedan flytten till Swansea. Polacken stoppade allt när Swansea knep tre poäng mot Arsenal på måndagskvällen.

För ett drygt år sedan var han med och förde Arsenal till klubbens första titel på nio år. Ikväll var Lukas Fabianski tillbaka mellan stolparna på Emirates Stadium när hans Swansea gästade the Gunners.
- Det kändes som en vanlig match. Det var lite speciellt innan matchen men väl på planen så är du bara fokuserad på spelet. Det här var ett fantastiskt resultat, menade polacken efter matchen.

Efter en chansfattig första halvlek drog hemmalaget upp tempot i den andra och höll ett högt tryck mot Swanseamålet. Fabianski sattes dock inte under någon större press då de flesta avslut gick rakt mot polacken.
- Jag gjorde bara vad som kan förväntas av en målvakt. Jag försökte bara hjälpa laget och som tur är lyckades jag.
- Det är alltid kul att visa upp sig själv och speciellt mot ditt gamla lag. Jag försökte bara vara positiv och hålla fokus. Jag är nöjd med min insats.

För David Ospina var det en betydligt tyngre kväll. I slutminuterna kom Swansea upp i ett ovanligt anfall och Gomis nick letade sig precis över mållinjen, en boll som Ospina kanske borde ha hållt på rätt sida linjen.