Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Petr Cech gjorde Arsenaldebut mot Everton.

Cech: “Känns bra att vara igång”

lör 18 jul 2015 kl 17:37

För många av Arsenal spelarna var matchen mot Everton den första för säsongen. Petr Cech gjorde dessutom sin Arsenaldebut.

Den nya Arsenalmålvakten gjorde en stabil insats när Arsenal besegrade Everton med 3-1 i finalen av Premier League Asia Trophy. Han var nöjd med både sin och med lagets insats i matchen.
- Det kändes bra att äntligen få en match under bältet. Det var första matchen för mig för försäsongen och med laget, så det är framförallt viktigt att komma i form och att lära känna alla i och runt laget. Det var också viktigt att vinna matchen, så jag är nöjd över insatsen, säger Cech till Sky Sports.

- Jag är nöjd med min match, även om jag hade två mindre bra utboxningar. Det var min första match, så jag är nöjd över att ha spelat 90 minuter och över mitt fokus under matchen. Vi gjorde en bra laginsats för Everton är ett bra lag och spelade bra både mot Stoke och idag, men vi matchade dem och hade bra skärpa i de avgörande lägena.

Santi Cazorla, som i Artetas och Mertesackers frånvaro var lagkapten och svarade för ett mål och två assist mot Everton, utsågs till träningsturneringens bästa spelare.
- Jag får tacka fansen för mottagandet. Det kändes bra idag, men laget gjorde en fin insats med bra intensitet för vi behöver vara väl förberedda till inledningen av säsongen, säger Cazorla.