Medlemmar: 8066 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alex Oxlade-Chamberlain sköt Arsenal till seger i Community Shield.

Ny Wembley-triumf - Arsenal vinner Community Shield

sön 2 aug 2015 kl 18:01

Petr Cech brukar vara i det vinnande laget när Arsenal möter Chelsea och dagens match blev inget trendbrott. Med tjecken i målet vann Arsenal Community Shield för andra året i rad.

Arsenal kom till spel med Petr Cech i mål, som därmed för första gången ställdes mot sin förra klubb Chelsea sedan övergången i somras, och i backlinjen startade samma kvartett som i FA-cupfinalen för två månader sedan: Monreal, Koscielny, Mertesacker och Bellerin. På mittfältet spelade Coquelin och Cazorla tillsammans med Ramsey, Özil och Oxlade-Chamberlain medan Walcott startade på topp.

Under de inledande tjugo minuterna var matchen relativt händelselös. Det var bara Ramires som sin vana trogen utmärkte sig genom ett par fula tacklingar på Cazorla och Özil. Arsenals första målchans kom efter en frispark då Walcott var först på bollen, men hans nick vållade inte Courtois några problem.

Några minuter efter den chansen gjorde Arsenal mål. Efter en fin upprullning på offensiv planhalva passade Walcott Oxlade-Chamberlain på vänsterkanten och engelsmannen vek in i banan innan han med vänsterfoten mycket snyggt pricksköt 1-0 i det bortre krysset.

Chelsea fick två bra chanser före halvtid då Ramires först sköt ett skott precis utanför stolpen och några minuter senare nickade över från ett fint läge framför målet. Cechs nolla höll sig dock halvleken ut.

The Blues hade mest boll i inledningen av andra halvlek, men bolltempot var för lågt och passningsspelet för slarvigt för att de skulle skapa några stora chanser förrän Fabregas hittade Hazard i djupled efter en timmes spel. Belgaren fick ett bra läge, men stördes i skottögonblicket av Koscielny och avslutet gick över.

Wenger ersatte Walcott med Giroud och fransmannen fick omgående ett läge då han vräkte sig fram på ett inlägg men inte fick bollen på mål. Vid andra målet gjorde Cech en bra räddning på en frispark från Oscar. Giroud fick ytterligare en chans efter ett fint Arsenalanfall, men fick inte bollen på mål.

Chelsea pressade i Arsenal i slutet av matchen, men Arsenal fick de vassaste chanserna. Först sedan Ramsey frispelat Cazorla. Spanjoren var helt ren med Courtois, men belgaren kom ut bra och Arsenalmittfältaren fick inte till avslutet. Returen gick till Ramsey, men hans avslut täcktes till hörna. Precis i slutet skapade Arsenal ytterligare ett friläge sedan Gibbs frispelats. Återigen gjorde Courtois en lysande räddning. Men trots storspelet i mål fick inte Chelseamålvakten jubla efter matchen - det blev istället förre lagkamraten, numera i Arsenals tröja, som fick göra det.