Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alex Oxlade-Chamberlain sköt skottet som styrdes in av Coloccini och som gav Arsenal segern.

Självmål räddade Arsenal igen

lör 29 aug 2015 kl 16:07

En tidig Newcastle-utvisning satte prägel på lördagens match på St. James park, en match som Arsenal vann efter att Coloccini styrt in Oxlade-Chamberlains skott i den andra halvleken.

I Arsenal var Koscielny tillbaka efter skada och bildade mittbackspar med Gabriel eftersom Mertesacker fortfarande var sjuk. Både Oxlade-Chamberlain och Walcott spelade från start efter att Giroud förpassats till bänken och Özil dragit på sig en knäskada.

Arsenal började matchen mycket piggt och satte press mot Newcastles mål direkt. Efter nio minuter fick Walcott matchens första målchans när han blev vackert framspelad av Bellerin men kunde inte få bollen förbi en utrusande Krul i hemmamålet. Några minuter senare borde Arsenal fått en straff när Bellerin kom rusande in i straffområdet men blev stämplad och fälld av Thauvin bakifrån men utan reaktion från domare Marriner. Efter kvarten spelad stämplade Newcastle-anfallaren Mitrovic Arsenals Coquelin fult och den här gången reagerade Marriner genom att visa det röda kortet och visa ut Mitrovic, en situation där många förmodligen nöjt sig med ett gult kort.

Efter utvisningen tappade Arsenal sin frenesi i anfallsspelet och det blev mer stillastående samtidigt som Newcastle föll ännu längre ner för att stänga till sitt straffområde. Gunners skapade egentligen bara en farlig chans innan paus, efter ungefär trettio mintuer då Alexis skickade iväg ett bra skott som Krul släppte en retur på, en retur som Walcott däremot inte kunde få i mål trots nästan helt öppet mål.

Den andra halvleken såg ungefär likadan ut som den första, där Newcastle i princip inte skapade något alls och Arsenal dominerade bollinnehavet utan att skapa så många chanser dom heller. Skillnaden mot första halvlek var att Arsenal gjorde ett mål i andra halvlek, vilket också blev matchens enda. Och det var ännu en gång ett självmål som räddade Arsenal. Efter cirka femtio minuter sköt Ramsey ett skott som Krul boxade rakt ut till Oxlade-Chamberlain som tog ner bollen och sköt ett skott, som såg ut att gå utanför, men som Coloccini styrde in i eget mål.

Efter målet fortsatte Arsenal att hålla i bollen och kunde spela av matchen säkert utan att släppa till några bra lägen för Newcastle, däremot kan tyckas att Gunners borde gjort något mål till men man kom inte närmare än ett par bra skottlägen och framför allt ett friläge för inhoppande Giroud i sista sekunden, där fransmannen avslutade nonchalant. Arsenal åkte hem med tre poäng och det var vad som krävdes, men toppformen är laget fortfarande en bit ifrån.