Medlemmar: 8825 st.

Wenger frustrerad över 2-1 i Zagreb.

Uselt Arsenal föll med tio man

ons 16 sep 2015 kl 22:58

Det blev en fiaskoartad Champions League-premiär för Arsenal. Efter en mycket svag insats förlorade The Gunners, som dessutom fick Giroud utvisad i första halvlek.

Att Arsene Wenger skulle rotera i spelartruppen till den här matchen kom knappast som en överraskning, men att det skulle bli så många som sex förändringar kanske förvånade en del. Ospina kom in istället för Cech i målet, Debuchy och Gibbs klev in som ytterbackar. Arteta och Ozlade-Chamberlain ersatte Coquelin och Ramsey på mittfältet medan Giroud startade på topp istället för Walcott.

Arsenals inledning på matchen var dock knappast överraskande, då laget dominerade bollinnehavet stort och hade sedvanlig passningsfest på motståndarnas planhalva. Under första kvarten skapade Arsenal några hyfsade chanser, framförallt genom Giroud. Fransmannen hade en farlig nick som målvakten Eduardo tippade till nu hörna, och efter den uppstod viss kalabalik utan att Arsenal kunde trycka in bollen i mål. Giroud hade också en nick i stolpen efter fint förarbete av Chamberlain.

Något oväntat gjorde hemmalaget 1-0 efter knappt 25 minuter efter en upprullning där slutligen Pivaric, som sprungit ifrån Chamberlain, fick fritt läge till vänster i straffområdet. Ospina klarade av hans avslut, men returen studsade på honom - eller var det på Chamberlain? - och in i mål.

Arsenal kom av sig efter målet, och skapade nästan ingenting. Fem minuter före paus kom Giroud att spela huvudrollen igen. Tidigare i matchen hade han mycket onödigt snackat till sig ett gult kort och nu var han slarvig i ett brytningsförsök på egen planhalva och träffade en motspelare på benet. En domare med mer fingertoppskänsla hade säkert nöjt sig med att markera mot fransmannen att han skulle passa sig framöver, men rumänen Hategan visade inget tålamod och gav Giroud gult kort nummer två. Arsenal således en man mindre.

2-0 var ytterst nära direkt efter halvtid då hemmalagets Soudani nickade i stolpen efter en hörna, och på något sätt lyckades peta returen utanför. Vid andra målet hittade Gibbs in till Özil framför mål efter en kontring, men tysken fick inte till något vettigt avslut.

En knapp kvart in på halvleken gjorde hemmalaget ändå 2-0. Efter ett farligt anfall fick Zagreb hörna och den försvarade Arsenal fantastiskt uselt på varpå´Fernandes kunde nicka in bollen vid den första stolpen.
Wenger gjorde ett trippelbyte för att skaka om laget och tog in Walcott, Coquelin och Campbell istället för Oxlade-Chamberlain, Arteta och Gibbs, men det gav ingen omedelbar effekt.

Matchen såg ut att rinna Arsenal ur händerna då Alexis hittade Walcott i djupled. och engelsmannen sprintade ifrån backlinjen innan han säkert rullade in 1-2 med drygt tio minuter kvar av matchen.
Arsenal orkade inte få till någon ordentlig slutforcering med en man mindre, så närmare än Wlacotts reducering kom aldrig laget. Champions League-spelet börjar därmed i rejäl uppförsbacke.