Medlemmar: 8835 st.

Giroud blev stor matchhjälte med sitt 1-0-mål.

Giroud hjälte mot Bayern München

tis 20 okt 2015 kl 22:37

Arsenal gjorde en heroisk insats när Bayern München besegrades med 2-0 hemma på Emirates Stadium.

Arsenal startade matchen med samma lag som i lördagens seger mot Watford. Bayern München reste till London med sex poäng och 8-0 i målskillnad efter de två första Champions League-omgångarna. Arsenal stod som bekant på noll poäng efter förluster mot Dinamo Zagreb och Olympiakos.

Redan i första matchminuten gavs en försmak på hur den första halvleken skulle utspelas. Lewandowski kom fram till ett bra läge men i sista stund hann Hector Bellerin emellan med en tå och kunde bryta. Arsenals första bra läge kom i den sjunde minuten när Alexis Sanchez drev upp bollen och spelade fram Mesut Özil. Özil fick till ett hyfsat avslut som Manuel Neuer dock kunde styra undan. Theo Walcott var framme på returen men lyckades ur dålig vinkel endast få till en resultatlös hörna.

Det var mycket bollinnehav för Bayern München under matchens första halvtimme och Arsenal försvarade med hela laget. Bayerns bästa läge kom efter snyggt väggspel i straffområdet där Thiago fick avsluta anfallet helt ensam vid straffpunkten. Skottet gick dock rakt mot Petr Cech som inte hade några problem att rädda.

Under den sista kvarten var det dock Arsenal som skapade de riktigt heta målchanserna och snabbt kontringsspel. Först var det Alexis som väggspelade fram Walcott till bra läge i straffområdet. Engelsmannen omringades dock snabbt av tre motståndare och kunde inte få avslutet på mål. Minuten senare dök en hörnspark ner till Alexis som stod helt ensam i utkanten av straffområdet. Chilenaren tog ner bollen på bröstet och klippte till på studs men högt över.

I den 33:e matchminuten kom halvlekens bästa målchans. Alexis spelade ut bollen på en överlappande Nacho Monreal, som i sin tur slog ett perfekt inlägg till en helt ren Theo Walcott. Walcotts nick var hård men något felplacerad och Neuer gjorde en kanonräddning. Aaron Ramsey var snabb på returen men lyckades, ur lite snäv vinkel, inte få bollen på mål.

I slutet höll en indianare från Alexis på att förstöra halvleken för Arsenal. Men Douglas Costas avslut kunde tippas över ribban av Petr Cech och den första halvleken slutade mållös.

Bayern fortsatte med ett stort bollinnehav i inledningen av den andra halvleken, dock utan att skapa några vassa målchanser. Drygt tio minuter in på den första halvleken tvingades Arsenal till matchens första byte när det högg till i baksidan av låret på Aaron Ramsey. Alex-Oxlade Chamberlain kom in i istället för walesaren. Målchanserna var betydligt mer lätträknade än i den första halvleken. Bayern fick två bra chanser efter slarviga passningar av först Alexis, sedan Coquelin. Coquelins felpass ledde till den vassaste av de båda lägena men Petr Cech var ute och störde Lewandowski och räddade ut till hörna.

Walcott fick ett till läge efter ett inlägg men nicken blev för tam och Neuer kunde enkelt plocka. Kort efter blev Walcott utbytt mot Olivier Giroud och bara minuterna senare hade fransmannen hamnat i målprotokollet. En frispark en bit in på Bayerns planhalva slogs högt in mot straffområdet. Manuel Neuer missade bollen totalt och istället träffade bollen rakt på knoppen på en ramlande Giroud och över mållinjen. 1-0 till hemmalaget. Fem minuter senare fick Giroud ett, egentligen, ännu bätte läge på hörna. Fransmannen kom högst i luftrummet men nicken blev alldeles för svag och kunde enkelt plockas av Neuer. Giroud blev också varnad i sekvensen efter när han stod i vägen för målvakten.

Bayern München pressade på men utan att skapa några målchanser. Istället låste Arsenal fast Bayern på offensiv planhalva på övertid och Hector Bellerin stod för en fantastisk brytning, satte fart mot mål och spelade fram en ren Mesut Özil. Tysken avslutade och Neuer tycktes ha gjort en kanonräddning till. Oxlade-Chamberlain sköt returen över. Kort efter visade det sig att domaren dömt mål, bollen var över linjen, spelarna och fansen firade 2-0-seger efter en heroisk insats av Arsenal.