Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

USA-resan del 2: Jacksonville Gooners

tor 5 nov 2015 kl 13:14

Resan över USA fortsätter. Denna gång blev det ett stopp hos Jacksonville Gooners för ligamatchen mot Everton.

Efter att ha besökt Orlando Gooners och blivit mottagen på ett fantastiskt sätt trodde jag inte att något stopp skulle toppa det. Hos Jacksonville Gooners hade man i princip serverat ett speciellt bord för mig och pappa. Vi svenskar är kända för att vara gästvänliga och givmilda men amerikanarna tar det till nästa nivå. När man besöker en supporterklubb i USA blir man verkligen välkomnad och en i gruppen direkt.

En match mot Everton är långt ifrån lika stort som när vi mötte United och jag var i Orlando. Dock så var det mer folk och bättre stämning i Jacksonville denna lördag. Kanske berodde det på den senare avsparkstiden vid 12.30 lokal tid. Normalt har dem ungefär 20-40 personer på sina träffar. Vid FA-cupfinalen förra säsongen var man 90 personer på den irländska puben i Jacksonville.

Förra året organiserade man två medlemsresor för de lokala stamgästerna. Först var man 30 personer som reste till New York för försäsongsmatchen mot Red Bulls. Sex personer gjorde senare den lokala klubbens första resa till London och såg Arsenal hemma mot Leicester i ligaspelet.

Även här uppskattades halsduken ifrån Arsenal Sweden enormt. Om någon någonsin går på träff i Jacksonville kommer ni att se den uppe på väggen där. Den sattes upp tillsammans med halsdukar ifrån Arsenal America samt tavlor med klassiska bilder ifrån gamla matcher. Culhane's Irish Pub, ungefär tio timmars flygresa ifrån London och väggarna är fyllda med saker av Arsenal. Fantastiskt!

En sak som gör Jacksonville Gooners unika är att de är den första klubben ifrån Florida, och endast den andra klubben över hela Amerika som fått en banner uppsatt inne på Emirates Stadium. Den sattes upp för ungefär en månad sedan och innan den fanns bara Boston Gooners banner tillsammans med Arsenal Americas allmänna flagga.

Nästa tripp på turnén över USA med Arsenal blir till andra sidan Amerika. San Diego Gooners i Kalifornien väntar nästa helg för derbyt mot Tottenham.