Medlemmar: 8839 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger hyllade hela laget efter 3-0-segern i Pireaus.

Wenger: "En komplett laginsats"

ons 9 dec 2015 kl 23:42

Det var en lättad och stolt Wenger som mötte pressen efter Arsenals avancemang i Champions League.

0-3 mot Olympiakos innebar avancemang till Champions League-slutspelet för 13:e året i rad sen formatet ändrades till det nuvarande 2003/2004. En imponerande laginsats och tre mål från Olivier Giroud låg bakom segern.
- Vi gjorde en perfekt insats idag, både mentalt och taktiskt, summerade Wenger på presskonferensen efter matchen.

Med en tung skadesituation som föreligger och uteblivna segrar i november har kritiken varit hård den senaste tiden och laget varit ifrågasatt, något som Wenger menar motbevisades ikväll.
- Det är en fantastisk prestation av oss med tanke på att vi tappat spelare på grund av skador. Det var många som tvivlade på oss men vi visade karaktär ikväll och sådana här segrar gör laget starkare.

Olivier Giroud blev stor matchhjälte med tre mål och hyllades av Wenger efter matchen.
- Han gjorde en perfekt insats. Han visade stor karaktär ikväll och slog en bra straff, som han hade tränat på innan matchen.

En annan spelare som gjorde en mycket bra insats var Joel Campbell, som i höst fått chansen när skador satt stopp för andra spelare. Han har tidigare varit utlånad till Olympiakos där han hade en lyckad tid med elva mål och ligaseger.
- Han är en väldigt bra spelare som kämpar hårt för laget. Hans låneperioder har gjort honom gott och han blir bara bättre och bättre, sa Wenger om costaricanen.

Segern innebär som sagt att Arsenal återigen är med i CL-slutspelet och Wenger rankar insatsen högt.
- Det är säkerligen en av de bästa matcher i Europa-spelet som jag varit med om. Vi behövde en perfekt insats och vi lyckades, avslutade Wenger.