Medlemmar: 6157 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal föll men gick ändå vidare i Youth League.

Arsenal U19 till play-off i UEFA Youth League

tor 10 dec 2015 kl 12:49

Arsenal U19 förlorade i Grekland mot Olympiakos under gårdagen men tog sig ändå vidare ifrån gruppspelet till play-off på målskillnad.

Efter att ha startat gruppspelet på ett fantastiskt sätt med en obesegrad svit på fyra raka matcher. Sedan tog man förgivet att avancemanget var klart och det stod avgörande inför sista omgången. Vid en Arsenalseger eller lika skulle man vinna gruppen, detta eftersom Dinamo Zagreb förlorade mot Bayern München, och vid förlust fick man endast förlora med två mål för att kunna ta sig vidare på målskillnad. Det var precis det man gjorde också. Förlust 2-0 och man placerar sig på en andraplats i gruppen bakom Dinamo. Detta betyder att man spelar en match i play-off för att ta sig vidare till det riktiga slutspelet.

Under förra veckan presterade ungdomarna stort när man tog sig vidare i FA Youth Cup. Hur som helst, skulle prestationen i Grekland mot Olympiakos likna något utav en bakfylla ifrån den cupmatchen. Dock så inledde båda lagen med ett högt tempo och kvalitativ fotboll. Men det skulle inte dröja länge innan hemmalaget tog över spelet och satte sitt första mål för dagen. Manthatis, som även gjorde första målet när lagen möttes i London, fick yta utanför straffområdet och passade sig förbi Arsenalförsvaret innan han satte 1-0 i bortre hörnet. Detta kom som en chock för Andries Jonkers mannar och grekerna utnyttjade detta genom att göra 2-0 minuten senare. Ett enkelt bolltapp ifrån Dan Crowley gav Saliakas som tog sig framåt och spelade en fin genomskärare till Chantzaras som enkelt kunde sätta in bollen bakom Hugo Keto.

Arsenal kom ut med stor press på sig till den andra halvleken. Ett mål till i baken skulle betyda uttåg ur turneringen och att Olympiakos tog över andraplatsen. Det var även hemmalaget som fortsatte att hålla i taktpinnen i inledningen utav den andra halvan. Både Chantzaras och Manthatis hade bra lägen att sätta dit 3-0 men Arsenals finländske keeper räddade laget denna gång. Efter ett tag började sedan The Gunners att jobba sig in i matchen. Crowley var nära ett reduceringsmål och likaså Donyell Malen. Laget hade nu ett övertag på grekerna och fick tiden att rulla på samtidigt som man pressade för att utjämna resultatet. Denna utjämning skulle dock aldrig komma och en sämre insats och resultat betyder att man alltså placerar sig på andraplats i gruppen. Coach, Jonker var långt ifrån nöjd med ungdomarnas insats efteråt och sade att det krävs flera nivåer högre om man ska klara sig kvar i turneringen.

Nu väntar en play-off match där en plats i åttondelsfinal står på spel. Lottningen till play-off är på måndag, två timmar efter lottningen till slutspelet i Champions League.

Olympiakos-Arsenal U19  2-0

Så spelade Arsenal:

Hugo Keto – Ben Sheaf, Krystian Bielik, Julio Pleguezuelo, Marc Bola – Marcus Agyei-Tabi, Kaylen Hinds – Donyell Malen, Dan Crowley, Chris Willock – Stephy Mavididi.

Avbytare: Reiss Nelson, Savvas Mourgos, Tyrell Robinson, Ryan Huddart, Tafari Moore, Aaron Eyoma, Kristopher Da Graca.