Medlemmar: 8781 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger har all anledning att jubla.

Wenger: "En fantastisk vecka"

sön 13 dec 2015 kl 17:16

Attityden var avgörande när Arsenal besegrade Aston Villa säger Arsene Wenger, som också hyllar Mest Özil och Petr Cech.

Arsene Wenger pratade inför matchen om att visa bra attityd, och efter matchen är Arsenalmanagern nöjd med utfallet.
- Jag tycker att vi hade rätt inställning till den här matchen. I första halvlek hade vi total kontroll på spelet, men jag var orolig i andra halvlek för vi gav mycket i onsdags mot Olympiakos och kom från en lång resa. Vi hade tur vid ett par tillfällen i andra halvlek och Villa hade några farliga inlägg samtidigt som vi inte tog de chanser vi fick att göra 3-0. Som helhet var det här en fantastisk vecka, säger Wenger till Sky Sports.

The Gunners tog ledningen redan efter knappt tio minuter sedan Walcott dragits ned i straffområdet och Giroud förvaltat straffen.
- När man möter ett lag med dåligt självförtroende är det särskilt viktigt att motståndaren inte får ta ledningen, sä det var bra att vi lyckades med det i dag.

Arsenal gjorde 0-2 på en giftig kontring och Wenger kan inte dölja sin belåtenhet när målet kommer på tal.
- Det är så vi vill spela fotboll och när det fungerar känns det bra. Jag måste säga att Mesut Özil är en absolut komplett lagspelare och ibland blir han frustrerad när han inte får lika bra bollar tillbaka från sina lagkamrater. Han är en väldigt viktigt länk för vårt spel.

Petr Cech höll nollan i ligan för sjunde gången den här säsongen, och det var samtidigt hans 169:e match från start i PL utan insläppt mål. Det innebär att han nu delar rekord för antal hållna nollor med David James.
- Jag tror knappast att någon ifrågasätter Cech idag. Han är en av de stora målvakterna genom tiderna och rekordet talar för sig självt.