Medlemmar: 8807 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vem kan spela ikväll - och vem vinner? Agüero eller Alexis?

Vilka hänger på Leicester i toppen?

mån 21 dec 2015 kl 11:35

Ikväll drabbar Arsenal och Manchester City samman i norra London. Tvåan mot trean i ligan. Vilka hänger på Leicester i toppen?

Leicester tog ännu en imponerande seger i helgen när man vann med 3-2 på Goodison Park mot Everton. Trepoängaren betyder att Ranieris lag har fem poäng ner till Arsenal och sex till Manchester City.
Försprånget kommer att minskas ikväll när lagen möts.
Men vilka blir det som hänger på Leicester i ligatoppen?

Arsenal kommer till spel utan en rad skadade spelare, men det finns förhoppning att Alexis Sanchez ska kunna vara med. Chilenaren har missat tre veckors fotboll efter sin hamstringskada han ådrog borta mot Norwich.
Mikel Arteta kan också vara tillbaka i Gunners trupp.
Men fortfarande saknas Jack Wilshere, Danny Welbeck, Tomas Rosicky, Francis Coquelin och Santi Cazorla.

Manchester City har också en del skadebekymmer. Sergio Agüero är visserligen frisk efter sin hälskada, men det är osäkert hur matchredo argentinaren är efter fyra matchers frånvaro.
Vincent Kompany, Pablo Zabaleta, Fernando och Samir Nasri kommer att missa kvällens toppmöte.

Statistiken är med Arsenal - som bara förlorat en av de 18 senaste hemmamatcherna mot City i ligan. Sedan har det blivit elva segrar och sex kryss. Men de två senaste har slutat oavgjort.
Citys bortaform i ligan är dessutom rätt knackig och det har bara två poäng på de senaste fyra bortamatcherna i ligan.

- Det här är en massiv match. När man spelar en sådan här match hemma vill man vinna, säger Arsene Wenger.
- Det är inte en avgörande match för vi har ju 21 omgångar kvar. Det är viktigt att försöka vara det bästa laget efter första halvan av serien och nu möter vi ett lag som har en poäng mer. Det är en sexpoängsmatch, att vinna tre och ta tre från en rival. Men vi måste räkna med Leicester. De leder serien, säger Citytränaren Manuel Pellegrini.

Kick off är 21.00 och matchen sänds på Viasat Fotboll/HD.