Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger hoppas Arsenals fina facit fortsätter.

Fortsätter vinstraden på Anfield ikväll?

ons 13 jan 2016 kl 13:29

Arsenal har inlett 2016 med två raka segrar. Ikväll siktar The Gunners på tre nya poäng borta mot Liverpool. "Vi går in i en mycket viktig del av säsongen", säger Wenger.

1-0 mot Newcastle följdes upp med 3-1 mot Sunderland i FA-cupen. Arsenal har inlett 2016 med två raka segrar och The Gunners facit i ligan under december och januari är bra. Fem segrar på de sex senaste matcherna ger serieledning.
Men det här veckan är tuff.
Två raka bortamatcher.
Liverpool ikväll och Stoke på söndag.
- Att vi har en rad bra resultat bakom oss är viktigt. Det var viktigt för oss att vända och vinna mot Sunderland så att det inte bröts. Det var bra för mig att se vissa spelare då som inte har spelat så mycket och bra att svara upp bra när vi ligger under med 0-1. Vi hade en outstanding andra halvlek. Det var ett väldigt bra sätt att ladda upp på inför Liverpoolmatchen, säger Wenger.

Arsenal har inte förlorat mot Liverpool på nästan två år. Efter slakten i februari, när Pool vann med 5-1 på Anfield, så har Arsenal två segrar och två kryss på de fyra matcherna mellan lagen.
- Vi möter ett lag som är up for it. Det är alltid en tuff match. De har en stark tränare nu och de har haft en stark tränare innan. Jürgen Klopp har en personlighet som ger honom möjligheter att lyckas bra i Liverpool, säger Wenger.

Senast mot Sunderland vilades några spelare - som med största sannolikhet är tillbaka ikväll. Flamini, Özil, Monreal, Ramsey och Mertesacker lär starta mot Liverpool.
Frågetecken finns för David Ospina som har en muskelskada.
På skadelistan finns fortfarande Jack Wilshere, Danny Welbeck, Tomas Rosicky (dock tillbaka i full träning), Santi Cazorla, Francis Coquelin och Alexis Sanchez.
Chilenaren är också tillbaka i full träning, men Wenger sade på presskonferensen att han inte trodde att han skulle spela mot Liverpool utan att en mer tänkbar comebackmatch blir Stoke på söndag.

Kick off ikväll är klockan 21.00 och matchen sänds live på Viasat Fotboll/HD.