Medlemmar: 8849 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arsenal och Gabriel sätta stopp för Stokes succé hemma på Britannia Stadium.

"Det är en bra utmaning för oss"

lör 16 jan 2016 kl 02:02

Arsenal gillar inte Stoke City. Och inte Britannia Stadium. Imorgon möter Arsenal Stoke. På Britannia Stadium. Läge att bryta den negativa trenden - och stärka positionen i ligatoppen.

Arsenal har inte vunnit borta mot Stoke på sex år. Senaste segern på Britannia Stadium kom i februari 2010 - matchen då Aaron Ramsey bröt benet.
Efter det två kryss och tre förluster.
Och ingen ska väl säga annat än att The Gunners haft oerhört svårt mot The Potters.
Det har varit Pulis, långa inkast, Shawcross och rugbyspel.
Plus en massa usla resultat.
- Vi har haft svårigheter i Stoke. De har haft bra resultat mot oss de senaste åren, men jag måste säga att de har haft bra resultat även mot andra storlag som Manchester United och Manchester City också, säger Wenger.
- Det är en bra utmaning för oss. De vill behålla sitt bra facit mot oss och vi vill visa att vi tagit steg framåt så att vi kan slå dem.

Arsenal har inga nya skador sedan 3-3-matchen mot Liverpool i onsdags. Dock kan Alexis Sanchez vara tillbaka i spel efter ett nästan två månader långt skadeuppehåll. Wenger säger att det 60/40 att han kan spela.
Det finns också en chans att nyförvärvet Mohamed Elneny får plats i Arsenaltruppen.
- Han är tillgänglig för spel, men jag har inte bestämt än om han kommer att spela. Vi får se hur alla andra har återhämtat sig efter Liverpoolmatchen. Han har en chans att vara med i truppen på söndag, säger Wenger.

Stoke har efter en usel start, fyra poäng på de sju inledande matcherna, fått ordning på grejerna och gjort en hel del bra resultat, även om det är lite upp och ner.
Men Mark Hughes gäng har redan slagit Chelsea, City och United på hemmagräs den här säsongen och parkerar på en sjunde plats elva poäng efter Arsenal.
Geoff Cameron, Stephan Irland och Xherdan Shaqiri är skadade.
Dock ska Marko Arnautovic som varit skadad vara redo för spel.

Kick off på Britannia Stadium är 17.15 på söndag och matchen sänds på Viasat Fotboll/HD.