Medlemmar: 8531 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tomas Rosicky är äntligen tillbaka i spel!

Rosicky gjorde comeback med U21

fre 22 jan 2016 kl 17:13

Arsenal U21 tog under fredagseftermiddagen emot Swansea City på London Colney. Mållös match men efterlängtad comeback för Tomas Rosicky.

Totalt fem ändringar gjordes utav Steve Gatting ifrån förra omgångens match mot West Brom. Svenske mittbacken, Kristopher Da Graca ersatte Krystian Bielik bland annat. Efter åtta månader fick även Tomas Rosicky ta steget ut på fotbollsplanen igen. Han spelade 45 minuter och ökar successivt sin rehabilitering.

På grund av starkt regn denna dag på träningsanläggningen hade båda lagen problem med spelet till en början. Efter ett tag började dock Arsenal att ta över taktpinnen ledda utav Rosicky på mittfältet. Han hade själv möjligheten att öppna målskyttet när han gick på en halvvolley från utanför boxen. Avslutet gick dock strax över ribban. Det mesta dominerades utav The Gunners under den första halvleken samtidigt som Matt Macey stod för ett par bra räddningar defensivt.

I paus gick alltså Rosicky ut och in kom U21-debutanten, Marcus McGuane. Laget fortsatte sedan att dominera spelmässigt och Dan Crowley var nära att göra 1-0 på en fin frispark. Efter att Swansea pressat tillbaka Arsenal under en period i halvleken var det Steve Gattings mannar som pressade för ett vinnande mål i slutet. Precis som i slutet på den första halvleken hade Chris Willock möjligheten att avgöra. Den engelska mittfältaren drev in från sin vänsterkant och avslutade. Zabret i Swansea-målet hade en utav sina bättre dagar och räddade sitt lag.

Detta resultat håller ändå kvar Arsenal på en andraplats i Barclays U21 Premier League, en poäng bakom Derby County med en match mindre spelad. Härnäst väntar ytterligare en hemmamatch nästa helg då Stoke kommer på besök. U18 har en tuff vecka framför sig med match i ligan både tisdag och fredag mot Fulham respektive Aston Villa.

Arsenal U21-Swansea City 0-0

Så spelade Arsenal:

Matt Macey – Tafari Moore, Kristopher Da Graca, Julio Pleguezuelo, Marc Bola – Tomas Rosicky, Ismael Bennacer – Jeff Reine-Adelaide, Dan Crowley, Chris Willock – Donyell Malen

Avbytare: Marcus McGuane, Steph Mavididi, Hugo Keto, Tolaji Bola, Joshua DaSilva.