Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vieria verkar närmast bitter på Arsenal.

Vieira: "Mourinho är bättre än Wenger"

lör 23 jan 2016 kl 02:29

När Patrick Vieira ska ta ut en tränare till sin favoritelva väljer han José Mourinho framför Arsene Wenger.

Patrick Vieira vann tre Premier League-titlar och fyra FA-cuper med Arsenal under sina år i klubben. Efter att han lämnat norra London 2005 spelade fransmannen med Juventus och Inter innan han rundade av karriären i Manchester City, där han jobbat som ungdomstränare. Numera är han huvudtränare för New York City FC.
I en intervju med The Times får den förre mittfältsgeneralen ta ut sin drömelva och när han ska välja tränare till laget blir valet inte Arsene Wenger - utan José Mourinho som han jobbade med i Inter.
- Han är den som haft mest påverkan på mig, säger han.

- Arsene är mer koncentrerad på sitt eget lag. Han ger spelarna frihet att spela sitt spel. Det är en annan stil. José är den som imponerat mest på mig. Han visste allt om motståndaren och dess styrkor och svagheter. Hans öga för detaljer var helt otrolig. Allt var så glasklart vad han ville få ut av varje spelare. Jag vet inte vad som hände i Chelsea, men han fick alltid ut det bästa av sina spelare, säger Vieira till tidningen.

Det har under åren snackats om att Vieira skulle vara en bra ersättare till Wenger när han lägger av.
Men intervjun osar bitterhet mot Arsenal - och den nu 39-årige fransmannen öppnar inte direkt för att ta över The Gunners i framtiden.
- Jag har aldrig kontaktats av någon i klubben om att träna eller att vara involverad. Jag förväntade mig att någon skulle höra av sig, men det kom aldrig. Det dödade inte mig. Han (Wenger) är en upptagen man och jag har inte snackat med honom på länge, säger Vieira.