Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger fundersam under matchen mot Chelsea.

Wenger: "Costa fick Per utvisad"

sön 24 jan 2016 kl 20:40

Arsene Wenger är precis som efter matchen mot Chelsea i höstas inte särskilt imponerad av Diego Costa. Spanjoren fick Per Mertesacker utvisad enligt fransmannen.

När Per Mertesacker visades ut efter knappt 20 minuter efter en duell med Diego Costa kom det få protester från Arsenalspelarna. Arsene Wenger tycker dock att beslutet att ge tysken rött kort var fel.
- Jag kan inte påverka domarens beslut. Jag tyckte att den var tuff, men vi var tvungna att leva med beslutet. Jag vet inte vad jag ska säga, det där har hänt i ett par matcher nu. Allt vi kan göra att behålla fokus och fortsätta slåss, säger Arsenalmanagern.

Wenger fick frågan om han tycker att Costa utnyttjade situationen för att få Arsenalbacken utvisad.
- Ja, det tycker jag. Det är så alla strikers spel fungerar. Diego Costa är bra på det. Domaren var snabbt uppe med det röda kortet. Jag tycker att vi hanterade beslutet väl och skulle åtminstone ha klarat av oavgjort. Vi hade tillräckligt många chanser. Vi var fokuserade och ibland kan man säga "bra jobbat" till spelarna även vid en förlust.

Strax efter utvisningen bytte Wenger något överraskande ut Olivier Giroud för att få in Gabriel i backlinjen. Ett beslut som togs emot med burop från hemmafansen. Arsenalmanagern försvarar beslutet.
- Faktum är att vi behövde fokusera på kontringar och behövde fart i anfallsspelet. Det är därför jag genomförde bytet.

Arsenal halkar nu ner till tredjeplats i tabellen, tre poäng bakom ledande Leicester och på samma poäng, fast med sämre målskillnad, som Manchester City. Wenger ger naturligtvis ännu inte upp jakten på ligaguldet.
- Det är ingen slump att Leicester fortfarande är med i toppen efter 23 matcher. Det återstår dock en stor del av säsongen. Vi är besvikna med dagens resultat men vi tar med oss den positiva attityden och lagandan.