Medlemmar: 8825 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger säger att Barcelona inte är perfekta, men inte långt ifrån.

"Enklare att förbereda för Barcelona än Hull"

tis 23 feb 2016 kl 00:47

Serieledaren i Championship i lördags - världens bästa klubblag ikväll. Men Arsene Wenger säger att det är lättare att förbereda spelarna inför att möta Barcelona än Hull.

Arsenal hade 70 procents bollinnehav - men lyckades inte få hål på Hull i lördagens FA-cupmöte. Därför väntar omspel på KC Stadium.
Ikväll väntar en helt annan typ av uppgift.
En som många säger är omöjlig då Barcelona kommer till norra London.
- Det är så klart en helt annan uppgift, men det är svårare att förbereda sig inför att möta Hull än att möta Barcelona, säger Wenger.
- När man möter Barcelona är alla naturligt fokuserade.

Det är inte ofta som Arsenal är underdogs i en matchserie - och än mer ovanligt att man inte är favorit på hemmaplan.
Men ikväll är det något helt annorlunda.
Spelbolagen betalar så mycket som fem gånger pengarna för en Arsenalvinst.
Barcelona står i strax under två gånger.
- Barcelona är superfavoriter i den här matchen. För oss handlar det om att ska tro på oss själva. Mot Hull handlade det mer om att komma upp i rätt nivå och att övertyga alla om det var en väldigt svår match, säger fransmannen.

Barcelona gör nästan tre mål i snitt per match och har världens bästa anfall med Messi, Suarez och Neymar.
Wenger betonar betydelsen av bortamål - och vill inte gärna ge gästerna några onödiga fördelar.
- Vi kommer inte att hålla igen på vårt anfallsspel, men vi måste undvika att de sticker kniven i vårt hjärta. Jag är mer oroad för att stoppa dem från att göra mål.

Wenger säger att han sett att Barcelona förändrat sitt spel - från total bolldominans till ett mer rakt och direkt spel med mindre bollinnehav.
- Det ser ut som att de har mindre possession nu än när vi mött dem tidigare år, när de hade spelare som Xavi på mittfältet, som i en match kunde ha över 100 passningar. Han gav dem alltid chansen att ha possession. Nu har de ett lag, även om motståndaren dominerar, som är farliga och kan göra mål. De har sina svagheter, de är inte perfekta, men inte långt ifrån, säger Wenger och skrattar.