Henry och Arsenal kunde inte slå Barca i CL-finalen 2006.

Alla möten med Barcelona under Wengertiden

tis 23 feb 2016 kl 01:23

Arsene Wenger har mött Barcelona sju gånger under sin tid som Arsenaltränare - här är alla matcherna.

1999-09-29 - Barcelona v Arsenal 1-1
Arsenal åkte till Neu Camp i den tredje gruppspelsmatchen av Champions League och fick med sig en poäng hem till norra London. Den nuvarande Barcatränaren Luis Enrique öppnade målskyttet, men Nwankwo Kanu kvitterade 19 minuter före slutet.

1999-10-19 Arsenal v Barcelona 2-4
I "returen" på Wembley hamnade The Gunners tidigt i underläge. Enrique och Rivaldo gjorde mål för gästerna. Dennis Bergkamp gav Arsenal hopp när han reducerade precis före paus.
Men i andra var Barcelona starkare och fick fram till 4-1-ledning efter mål av Figo och Cocu. Marc Overmars tröstmålade på slutet. Arsenal gick inte vidare från gruppspelet utan fick spela UEFA-cupen där det blev avancemang till finalen (förlust på straffar mot Galatasaray).

2006-05-17 Barcelona v Arsenal 2-1
Final i Champions League på Stade de France i Paris. Arsenal fick Jens Lehmann utvisad efter 18 minuter, men kunde ändå ta ledningen innan paus när Sol Campbell nickade in 0-1. Sent i matchen vände Barca till 2-1 genom mål av Eto'o och Belletti.
Den tyngsta kvällen någonsin att vara Arsenalsupporter.

2010-03-31 Arsenal v Barcelona 2-2
Kvartsfinal i Champions League. Zlatan Ibrahimovic sköt Barca till en 2-0-ledning, men Arsenal kom tillbaka. 1-2 av Walcott, sedan hakade Puyol upp Fabregas och blev utvisad. Cesc satte sedan straffen till 2-2.

2010-04-06 Barcelona v Arsenal 4-1
Helt osannolikt gav Nicklas Bendtner Arsenal ledningen och i 21 minuter av returen var vi vidare. Sedan klev Leo Messi in i handlingen och gjorde fyra baljor.
Det var tack och gonatt för den här gången i Champions League.

2011-02-16 Arsenal v Barcelona 2-1
Arsene Wengers enda vinst mot Barcelona. David Villa gjorde 0-1, men The Gunners vände på steken och det var en galen stämning på Emirates Stadium och på många pubar runt om i Sverige. Robin van Persie kvitterade i 76:e och Andrej Arsjavin satte 2-1 fem minuter senare. Arsenal hade ett anständigt utgångsläge inför returen.

2011-03-08 Barcelona v Arsenal 3-1
Leo Messi gjorde 1-0 på stopptid i första, men Arsenal fick hopp i början av andra när Sergio Busquets nickade en hörna i eget mål. Matchen avgjordes några minuter senare. Robin van Persie var redan varnad och avslutade ett anfall trots att han var offside. Domaren plockade mycket tveksamt upp ännu ett gult kort och visade ut holländaren. Barca gjorde sedan 2-1 genom Xavi och 3-1 av Messi och gick vidare.