Medlemmar: 8806 st.

Meyer spelade snyggt fram Giroud till 1-0.

Dyrköpt avancemang i FA-cupen

tis 8 mar 2016 kl 21:55

Arsenal tog en komfortabel seger i omspelet borta mot Hull i FA-cupens femte omgång. Avancemanget till kvartsfinalen blev dock dyrköpt efter att Mertesacker, Gabriel och Ramsey alla klivit av med skador.

Både Hull och Arsenal gjorde flertalet byten i startelvorna jämfört med de senaste ligamatcherna. I Arsenal startade Calum Chambers som högerback istället för Hector Bellerin och avstängde Francis Coquelin ersattes av Mathieu Flamini. Framåt vilades Aaron Ramsey, Mesut Özil, Alexis Sanchez och Danny Welbeck. In kom istället Theo Walcott, Joel Campbell, Alex Iwobi och Olivier Giroud.

Första halvtimmen hände ingenting, förutom att tre spelare blev behandlade för smällar mot huvudet. Den ene, Per Mertesacker, var till slut tvungen att kliva av efter att tidigt ha nickat ihop med Nick Powell. Nacho Monreal ersatte och tog plats som mittback. Hulls bästa läge kom efter trettio minuter då det uppstod kalabalik i Arsenals straffområde efter en frispark. Bollen hamnade efter en stund hos David Meyler utanför straffområdet som fick iväg ett bra avslut mot bortre stolpen. David Ospina sträckte ut rejält och kunde rädda. Bollen hamnade sen i mål men då var det korrekt avvinkat för offside på returen.

Sen, från ingenstans, kom Arsenals ledningsmål i den 41:a minuten. Joel Campbell spelade en boll i djupet mot Chambers som Meyler hann först på. Hullmittfältaren spelade nonchalant bollen med en yttersida in mot målet, rakt framför Girouds fötter. Fransmannen kunde enkelt rulla in 1-0 och sen fira sitt första mål på nästan två månader med en hyllning till sin nyfödde son. Kort var Arsenal nära att utöka ledningen. Kieran Gibbs fick bollen en bit utanför straffområdet efter en hörna. Backen måttade en stund och skruvade bollen i kryssribban.

Fem minuter in på den andra halvleken var Mohamed Elneny nära sitt första mål i Arsenaltröjan. Theo Walcott slog en frispark från kanten som nickades bort från straffområdet till just Elneny, som klippte till på volley och tvingade Jakupovic att peta bollen över ribban. Minuterna senare var det dags för nästa mittbacksbyte. Gabriel gick av i smärtor, av oklar orsak, och in kom Aaron Ramsey, som i sin tur skickade ner Flamini på högerbacken. Ramsey skulle kort efter vara nära självmål när han nådde först på ett inlägg och nickade tätt utanför.

I den 71:a minuten kom istället 2-0. Gibbs tog ner en hög boll, satte full fart framåt och spelade i djupled till Walcott. Den senare slog ett inlägg som via en Hullhjässan hamnade hos Giroud. Fransmannen gjorde inget misstag utan tryckte distinkt in sitt andra mål för kvällen. Direkt efter målet tvingades Arsenal till ett tredje skaderelaterat byte när nyinkomne Aaron Ramsey klev av med en befarad lårskada. Jeff Reine-Adeleide ersatte walesaren på mittfältet.

Arsenal trummade dock på och gjorde strax därefter 3-0. Joel Campbell drev bollen mot mål och slog en fin passning till en ensam Walcott i straffområdet. Engelsmannen placerade på Henry-vis in bollen vid bortre stolpen. Walcott var inte färdig där. I slutminuterna spelade Iwobi fram Walcott, vars avslut styrdes i mål via Alex Bruces ben. Segern var inget att diskutera men den blev dyrköpt då Mertesacker, Gabriel och Ramsey alla klev av med skador. Nu väntar Watford hemma på söndag i kvartsfinalen av FA-cupen.