Medlemmar: 8902 st.

Hector Bellerin firas efter sitt 3-0-mål i början av andra halvlek.

Stabil seger mot Watford

lör 2 apr 2016 kl 17:50

Arsenal gjorde vad som förväntades och slog enkelt Watford hemma med 4-0. Målskyttar var Alexis, Iwobi, Bellerin och Walcott.

Efter en veckas landslagsuppehåll var det återigen dags för Premier League-match för Arsenal och en start på slutspurten där Gunners i stort sett är tvunget att vinna varje match för att ha en chans på titeln. Wenger ställde samma manskap på planen som i vinsten mot Everton för två veckor sedan.

Arsenal lät inte Watford låna bollen första fem minuterna. Till skillnad från många matcher tidigare i vår tog Arsenal vara på de målchanser som de fick. 1-0 kom fyra minuter in i matchen efter att Alex Iwobi slagit ett inlägg till Alexis Sanchez vars nick räddades av Gomes i Watford-målet men Chilenaren kunde sen slå in returen. Watford var blekt medan Arsenal kontrollerade matchen och skapade en del chanser.

2-0-målet kom efter cirka 40 minuter spelade efter ett mycket vackert anfall. Coquelin hittade Alexis på kanten som passade snett inåt bakåt där Iwobi dök upp och säkert placerade in bollen. En stabil halvlek av hemmalaget där Coquelin och Elneny på det defensiva mittfältet imponerande särskilt med trygghet både i defensiven och i speluppbyggnaden.

Arsenal fortsatte andra halvlek i samma anda som första och satte 3-0 redan några få minuter in i halvleken. Bellerin sköt på volley i straffområdet och bollen tog på Watford-försvarare och ställde helt Gomes i målet. Om inte matchen var avgjord i paus så var den det definitivt efter Bellerins mål. Återstoden av halvleken blev i stort sett en träning i anfallsspel för Gunners som kunde spela ut sitt register helt avslappnat.

Mot slutet tappade Arsenal intresset något och Watford kunde skapa några halvchanser men utan resultat. Arsenal gjorde precis vad de skulle göra och vann smärtfritt matchen med 4-0 efter att inbytte Walcott fastställt slutsiffrorna i nittionde minuten efter förarbete av Campbell. En bra start på slutspurten när det nu återstår sju matcher i ligan. Nästa omgång väntar en betydligt tuffare match för Arsenal när West Ham väntar på bortaplan.