Medlemmar: 6340 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lämnar Wenger Arsenal nästa sommar när kontraktet går ut eller blir han kvar ytterligare en period?

Stannar Wenger två år till?

tis 12 apr 2016 kl 13:56

Arsene Wenger har kontrakt med Arsenal i en säsong till - men trots massiv kritik så kan det bli så att fransmannen stannar i klubben och skriver på ett nytt tvåårskontrakt.

Arsenalgrupperingen Arsenal Supporters Truts, AST, hade igår kväll medlemsmöte och då bjöd man in The Times-journalisten Henry Winter som gäst.
Winter gav sin syn på Gunnersrelaterade frågor och ett par saker har gett svallvågor i diskussionsforumen och på sociala medier.
Han sade bland annat att han tror att Arsene Wenger kan stanna i klubben ytterligare två år efter det att hans nuvarande kontrakt, som går ut nästa sommar, tar slut.
Winter sade att han skulle bli förvånad om Arsenal har någon efterträdare redo och att det inte är osannolikt att han blir kvar i tre år till.
The-Timesjournalisten ska ha sagt att han tycker att Arsene Wenger har för mycket makt i klubben och att man odlat en kultur där det är okej att inte vinna.

I övrigt snackade Winter om följande:

* Det här var Arsenals säsong, när andra storklubbar var i en övergångsfas, men att det som hänt är frustrerande och sorgligt.
* Att han är god vän med David Dein och att klubben saknar en person som Dein med hans kunskapsbank och passion för klubben.
* Att Wenger är rädd för starka karaktärer och vill inte ha folk runt honom som utmanar honom.
* Att Mesut Özil är en av de mest välbalanserade spelare han sett och att han förväntar sig att tysken stannar i Arsenal och förlänger sitt kontrakt.
* Fotbollsklubbars fans är klubbarnas hjärta och att han är förvånad att man inte protesterar mer. Senaste tidens banderoller är motiverade.
* Arsenals trupp saknar rätt balans och behöver nytt blod. Petr Cech är en bra värvning, men Per Mertesackers dagar i Arsenal är räknade.
* Wenger behöver signa en bollvinnande mittback och en forward i världsklass. Winter tycker Arsenal ska värva Zlatan Ibrahimovic.
* Jürgen Klopp borde vara i Arsenal. Att Tottenhams Pochettino ska hyllas, men att the real deal är West Hams Slaven Bilic. En väldigt bra kommande manager.
* Winter hyllade Arsene Wengers charm och att han är en "great man" och en av de mest intressanta människor han träffat, men att han inte längre är en bra manager.
* Att Jack Wilshere är en great talent, charming, probably holds on to the ball too much & needs to sort himself out'.

Informationen från mötet har återgetts från Arsenalsupportern FKHanages Twitter - https://twitter.com/fkhanage.