Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

De flesta har räknat bort Arsenals chanser i ligan, men Wenger har inte helt gett upp hoppet.

"Det kan fortfarande hända saker"

lör 16 apr 2016 kl 11:55

Arsene Wenger har inte gett upp ligaguldet trots att Arsenal är 13 poäng efter Leicester - och på presskonferensen inför mötet med Crystal Palace säger fransmannen att det fortfarande kan bli "twists and turns".

Även om Arsenal hade slagit West Ham förra helgen så hade chanserna att vinna ett ligaguld minst sagt varit små.
Nu fick The Gunners bara en poäng, efter 3-3 på Upton Park, och möjligheterna för Arsene Wengers lag att vinna titeln är snudd på obefintliga.
Avståndet till ledande Leicester är 13 poäng. Arsenal har förvisso en match mindre spelad.
Men Claudio Ranieris lag får inte ta mer än fem poäng på sina fem avslutande matcher.
Tar de två segrar till kan inte Arsenal gå förbi.
Och ska chansen till detta finnas krävs att Wengers gäng avslutar med sex raka segrar och 18 poäng.
- West Ham har slagit många lag på hemmaplan och jag känner inte att vi är nöjda med resultatet för vi släppte in tre mål när vi ledde med 2-0. Å andra sidan har vi visat stor styrka och kommer tillbaka till 3-3 när vi var desperata. Det är tight i ligan och vi måste se oss omkring för alla jagar. Jag tror fortfarande att det kan hända saker och alla kämpar för att sätta lagen framför dem under press. Vi behöver en stark period hemma nu och det är vad vi vill göra. Det uppfattas som att ligan är över, men jag tror inte det även om Leicester är i en stark position. Vi måste fortsätta att kämpa till sista minuten av säsongen, säger Wenger till Arsenal.com.

På söndag eftermiddag väntar Crystal Palace på hemmaplan. På skadefronton lär det inte hända några större grejer till den här matchen.
Inga nya problem har tillkommit från West Ham-matchen.
Men ingen av de skadade spelarna är aktuell för en comeback.
Jack Wilshere och Tomas Rosicky spelade med U21-laget i veckan borta mot Swansea och den förstnämnde ska vara aktuell för A-lagstruppen i veckan när Arsenal möter West Bromwich i den flyttade matchen från mars.
Varken Alex Oxlade-Chamberlain eller Santi Cazorla är aktuella för spel.

På presskonferensen fick Wenger frågor om vem som kommer vakta Arsenals mål.
Petr Cech var tillbaka förra helgen - men fransmannen valde att fortsätta med David Ospina ändå.
Nu säger han:
- Jag har inte bestämt än. När jag har gjort det så kommer jag att informera dem först. Petr Cech är vår nummer ett men Ospina är en fantastisk keeper. Hans siffror är exeptionella i Premier League. Jag kände att Petr Cech bara hade en veckas träning efter skadan och var precis på väg att komma tillbaka.

Hos gästande Crystal Palace, som ligger på 16:e plats med 38 poäng, saknas Dwight Gale. Wilfried Zaha testas innan match för att se om hans skadade axel håller.
Alan Pardews gäng ligger på en skrynklig tabellposition, men poängmässigt ska det inte vara någon fara på taket. Eagles har elva poäng ner till Sunderland under strecket, dock med en match mer spelad.

Kick off på söndag är 17.00 och matchen visas på Viasat Fotboll/HD.