Medlemmar: 5368 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Rosicky tackades av i söndags efter Villa-matchen.

"Därför är det så svårt att lämna Arsenal"

ons 18 maj 2016 kl 13:40

I söndags tackades Tomas Rosicky av för sina tio år hos Arsenal. Nu berättar han om sina känslor inför avskedet.

- Först vill jag lyfta vilket fantastiskt mottagande jag fick av fansen. Har du varit på ett ställe i tio år blir du självklart fäst vid det, säger den tjeckiske landslagsmannen.
Särskilt lyfter han känslan av att lämna många unga talanger som han sett fostras i klubben.
- Jag har sett Jack Wilshere, Theo Walcott, Kieran Gibbs, Alex Oxlade-Chamberlain och Aaron Ramsey varje dag sedan de var 16 år. Jag har fått äran att se dem ta stora kliv i sin utveckling och det är hedrande att få ha varit en bidragande del. Samtidigt gör det mitt avsked mycket tuffare.

Under sin karriär med Arsenal spelade Rosicky 246 matcher och vann två FA-cuptitlar och en Community Shield-titel.