Medlemmar: 5539 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Både Daniel Sturridge (bilden) och James Milner är osäkra till spel mot Arsenal på söndag.

Liverpool: Frågetecken för Sturridge och Milner

fre 12 aug 2016 kl 12:28

Liverpool har inga större skadebekymmer inför ligapremiären - men Jürgen Klopps lag dras med några småskavanker.

Liverpools transfersommar

Nyförvärv: Sadio Mané (Southampton), Georginio Wijnaldum (Newcastle), Ragnar Klavan (Augsburg), Loris Karius (Mainz), Joel Matip (Schalke), Alexander Manninger (Augsburg).
 
Förluster: Alex Teixeira (Porto), Jordan Ibe (Bournemouth), Joe Allen (Stoke City), Martin Skrtel (Fenerbahce), Brad Smith (Bournemouth), Kolo Toure (Celtic).

Liverpool, som slutade åtta i ligan förra säsongen, har under försäsongen spelat åtta träningsmatcher och kommer till premiären med bland annat en 4-0-seger mot Barcelona och 0-4-förlust mot Mainz i bagaget.
Inför söndagens möte i norra London så har tränaren Jürgen Klopp inga större skadeproblem.
Men ett par småskador finns.

Daniel Sturridge, som inte spelade mot Barcelona och Mainz i de två avslutande träningsmatcherna, har problem med en höft.
Anfallaren har dock tränat i veckan, men smärtan ska inte vara borta enligt Klopp som är osäker på om den engelske landslagsmannen kan spela.
- Vi får vänta och se, säger han till klubbens hemsida.

James Milner lämnade matchen mot Barcelona på kryckor efter en hälskada. Hans medverkan i premiären är också högst osäker.
- Vi måste vänta och se. Det är bättre än väntat efter Barcelonamatchen när vi såg honom lämna på kryckor. Det är inte något man vill se efter en match. Men i söndag och måndags var han bättre. Han har ett blåmärke på hälen som gjort riktigt ont. Vi kommer inte att riskera något. Vi måste vänta till alla kan spela och då är de redo, säger Klopp.
Dejan Lovren och Marko Grujic har också dragits med småskador - men ska duon ska enligt klopp vara spelklara inför helgen.

Pool har som nämts innan spelat åtta träningsmatcher inför årets säsongen. Först ett koppel i hemmaregionen där det blev segrar mot Tranmere (1-0), Fleetwood Town (5-0), Wigan (2-0) och Huddersfield (2-0).
Efter det åkte Merseysidelaget, precis som Arsenal, till USA där man spelade tre matcher. Det blev förlust mot Chelsea (0-1) och seger mot Milan (2-0) innan man rundade av med andra förlust (1-2 mot Roma).
Försäsongsavlutningen förra helgen slutade med 4-0-seger mot Barcelona på Wembley innan laget for till Tyskland och fick stryk med samma siffror mot Mainz.