Medlemmar: 8705 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Akpom kan få speltid i nya PL2.

Idag startar nya Premier League 2

tor 25 aug 2016 kl 15:01

Reservlagsmatcher och U21-fotboll är skrotat. I år testar FA och klubbarna att köra en Premier League 2 - med bättre speltider på större arenor så att ungdomsspelarna och de som inte får lira i A-laget kan spela i en mer slagkraftig och publikvänliga serie.

När Premier League i år lanserar sin nya Premier League 2 så förklarar med ligaändringen med att man öka kvalitetsnivån på tekniken, det fysiska spelet och intensiteten så att spelarna är så nära A-lagsspel som möjligt.
Ikväll starar den nya andraligan.
Arsenal tar emot Liverpool på Emirates Stadium.

Premier League 2 ska ersätta den gamla U21-serien och tanken är att matcherna ska blir attraktiva för både spelare och publik. Åldersnivån är höjd så att alla U23-spelare också får vara med.
Och det är också tillåtet att ha med en överårig keeper och tre överåriga utespelare.
Varje säsong måste laget spela minst tre hemmamatcher på huvudarenan.
Det är de stora förändringarna.
Serien spelas i 22 omgångar där lagen möter varandra hemma och borta. Seriesegraren blir mästare och de två laget i botten åker ner.

HÄR ÄR LAGEN I PREMIER LEAGUE 2

Division 1: Arsenal, Chelsea, Derby County, Everton, Leicester City, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Reading, Southampton, Sunderland, Tottenham Hotspur

Division 2: Aston Villa, Blackburn Rovers, Brighton & Hove Albion, Fulham, Middlesbrough, Newcastle United, Norwich City, Swansea City, Stoke City, West Bromwich Albion, West Ham United, Wolverhampton Wanderers