Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Joel Campbell siktar på att få mycket speltid och växa spelare i Lissabon under säsongen.

Campbell: "Jag bad om att få lämna på lån"

fre 26 aug 2016 kl 10:03

Arsene Wenger ville att han skulle stanna. Ändå bad Joel Campbell om att få bli utlånad då han visste att speltiden skulle bli begränsad.

Joel Campbel har varit utlånad till fyra klubbar efter det att han skrev på för Arsenal 2011. Den costaricanske mittfältaren har varit i Lorient, Real Betis, Olympiakos och Villarreal - men förra säsongen fick han ändå ihop 30 matcher och gjorde fyra mål.
Många fans tyckte att han gjorde det bra och förtjänade mer speltid.
Men 24-åringen kände på sig att det skulle bli mycket bänknötade i år och bad Wenger om att få bli utlånad.
- Jag tog det beslutet för jag är i ett viktigt skede av min karriär, en ideal ålder att växa i, säger han till Nacion.com.

Wenger ville inte låna ut Campbell - men i söndags blev det klart. Joel Campbell kommer spendera hela säsongen i Lissabon med Sporting.
- Jag har ambitioner, jag vill spela och jag älskar fotboll. Sanningen är att jag känner mig obekväm när jag inte spelar varje helg. När jag insåg att så inte skulle bli fallet (i Arsenal), att jag inte skulle få spela så mycket som jag vill så tyckte jag att det var bättre att bli utlånad.

- En annan spelare kanske hade stannat i Arsenal, haft en god lön och levt i en fin stad och men inte spelat. Jag föredrar att lämna bekvämlighetszonen för att kämpa för mina drömmar. Jag vill bevisa att jag har det som krävs för att bli bättre.
- Tränaren (Arsene Wenger) sade till mig att han ville att jag skulle stanna. Men att spela är mitt mål och om jag inte till 100 procent är i hans planer så föredrar jag att bli utlånad för att få spela fotboll.

Campbells Sporting ska precis som Arsenal lira Champions League och lottades igår in i grupp F med Real Madrid, Borussia Dortmund och Legia Warszawa.