Medlemmar: 6496 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det blev en ny förlust för U23-laget.

Fortsatt tungt för U23-laget

tis 20 sep 2016 kl 04:35

Under måndagen spelade Arsenals U23-lag hemma mot Everton. Det blev förlust med hela 0-5 då flera nyckelspelare saknades på grund av A-lagsuppdrag.

Serieledarna utav Barclays Premier League 2, Everton, var på besök i London under måndagen. Mötet med Arsenal U23 på Meadow Park skulle bli en stor fest för de blå ifrån Liverpool. Flera av de viktigaste spelarna i laget fått chansen av Wenger att vara med att konkurrera om speltid mot Nottingham Forest på tisdagen, därför var det ett ungt U23-lag denna afton. Många utav dessa unga spelare kom direkt ifrån spel med U18 under helgen.

Matchen handlade i princip enbart om gästerna och ingenting producerades ifrån Arsenals sida. Redan efter fyra minuter kom öppningsmålet i matchen. Men det var bara början på mardrömmen. Fortsättningen följde i den andra halvleken då Everton slog in hela fyra bollar bakom finländske, Hugo Keto i Arsenalmålet. Detta var en afton många som arbetar inom akademin snart vill glömma, även om man hade spelare borta på grund av tisdagens cupspel. Precis som Arsenal, spelar Everton i cupen på tisdag och några utav deras unga spelare räknas att få chansen där med.

Under förra året jobbade The Gunners hårt i slutskedet av säsongen för att ta sig upp till denna division för reservlaget. Men för vilken nytta? Denna upplaga av U23-lag för Arsenal placerar sig just nu på tionde plats utav tolv lag, detta med endast en seger på fem matcher. Under de senaste åren har nivån på både reservlaget och U18 fallit enormt och detta är något klubben måste adressera.
Förhoppningsvis blir det vändning på detta redan på fredag när Arsenal U23 beger sig till Stamford Bridge för möte med Chelsea.

Arsenal U23-Everton  0-5

Mål: 0-1 Dowell (4), 0-2 Walsh (47), 0-3 Niasse (69), 0-4 Dyson (72), 0-5 Dyson (85).

Så spelade Arsenal:

Hugo Keto - Chiori Johnson, Kristopher Da Graca, Kostas Pileas, Tolaji Bola - Ismael Bennacer, Reiss Nelson - Emile Smith-Rowe, Vlad Dragomir, Savvas Mourgos - Edward Nketiah.

Avbytare: Aaron Eyoma, Donyell Malen, Marcus McGuane, Tyrell Robinson, Joao Virginia.