Medlemmar: 6535 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Zelalem var med och förde Arsenal till seger på Stamford Bridge.

Ungdomarna segrade i helgens första derby

lör 24 sep 2016 kl 04:18

Arsenals U23 reste till västra London under fredagen för möte med Chelsea på Stamford Bridge. Det blev seger med 2-1 efter mål av Reiss Nelson och Stephy Mavididi.

Efter den tunga förlusten med 5-0 borta mot Everton senast, var det dags för Steve Gatting att röra om lite i grytan. Endast tre spelare fick behålla sina startpositioner i truppen vilket också kan ses som naturligt med flera spelare tillbaka ifrån A-lagsuppdrag. Chiori Johnson fick fortsätta i försvaret, Reiss Nelson tog åter plats på mittfältet och utöver de var det Ismael Bennacer som också fick fortsatt förtroende. Ainsley Maitland-Niles var tillbaka och spelade med ungdomarna efter att ha startat under Wenger i tisdags. Av någon anledning har han placerats som högerback en del under den senaste tiden men nu mot Chelsea var han tillbaka på sin naturliga position på mittfältet. Förutom han var nu även Matt Macey, Chris Willock, Stephy Mavididi, Gedion Zelalem, Ben Sheaf, Joshua DaSilva och Krystian Bielik tillbaka i spel med U23. Alla dessa förändringar skulle dock ge belöning denna fredagkväll på Stamford Bridge.
Arsenal startade matchen energifyllt och satte fart på spelet direkt. Nelson hade ett bra avslut mot Chelseamålet som krävde en bra räddning men stunderna senare kunde inte hemmalaget hålla emot den formstarke mittfältaren. I den 24:e minuten fick han bollen fint serverat ifrån Willock, han förvaltade det med ett avslut av klass. 1-0 to The Arsenal. Zelalem hade möjlighet två gånger om före paus att uttöka ledningen men ställningen stod sig.

Chelsea kom ut som ett nytt lag till andra halvlek. Macey hade inte mycket att göra i Arsenals mål under första halvlek, men i den andra skulle han få jobba betydligt hårdare. Nyinbytte, Wakefield, för de blåa tog för sig en hel del och hade två avslut mot Macey inom loppet av bara några minuter. Engelsmannen höll tätt länge men klarade inte av pressen i den 66:e minuten då kvitteringen kom från samme Wakefield. Efter detta svängde matchen mycket och det var jämnt spel. Så småningom tog Arsenal över lite mer och skulle få belöning. Tack vare lite individuell briljans återtog man ledningen med åtta minuter kvar att spela. Mavididi sprang sig fri mot mål, kallade till sig bollen och avslutade säkert med vänstern. Säsongens andra seger för Arsenal U23 var ett faktum.
En otroligt viktig seger för ungdomsledet och nu är det bara för A-laget att följa därefter. London är rött precis sonder ska vara, låt oss hoppas att det förblir så efter helgens andra derby på Emirates Stadium.

Chelsea U23 v Arsenal U23 1-2

Mål: 0-1 Nelson (24), 1-1 Wakefield (66), 1-2 Mavididi (82).

Så spelade Arsenal:

Matt Macey - Chiori Johnson, Krystian Bielik, Ben Sheaf, Marc Bola - Ainsley Maitland-Niles, Gedion Zelalem - Reiss Nelson, Chris Willock, Ismael Bennacer - Stephy Mavididi.

Avbytare: Vlad Dragomir, Joshua DaSilva, Edward Nketiah, Kristopher Da Graca, Hugo Keto.