Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bådas kontrakt går ut nästa sommar - stannar duon i Arsenal?

Cazorla tror Wenger fortsätter

lör 8 okt 2016 kl 01:12

Wenger har sagt att FA bör anställa en engelsman som förbundskapten. Och Sant Cazorla har inte fått några indikationer på att fransmannen ska lämna Arsenal efter säsongen.

Arsene Wengers framtid blir ett allt hetare och hetare samtalsämne. Fransmannen är inne på sitt sista år på kontraktet och ännu har inget kommunicerats hur det blir nästa säsong.
När Sam Allardyce fick gå från jobbet som engelsk förbundskapten så kopplades Wenger ännu en gång samman med jobbet.
Men idag har Arsenaltränaren mer eller mindre strukit sig själv från det eventuella uppdraget.
Till BeIn Sports säger han:
- Jag tycker att det är väldigt viktigt att det är en engelsman som har jobbet. Jag har alltid sagt att Englands passion för fotboll är väldigt stor och vi imorgon skulle ha en match mot Frankrike skulle vara svårt för mig att inte sjunga den franska nationalsången. Det är logiskt. Jag trodde att de skulle säga att jag halv engelsman efter att ha bott här i 20 år. Så det är bättre att ha en engelsman. Det skulle vara svårt för mig att ha ett annat engelskt klubblag, men landslaget är annorlunda. Men min prioritering har alltid varit Arsenal.

I Spanien har Santi Cazorla uttalat sig om Wengers framtid i Arsenal. Och läser man mellan raderna känns det som att det är klart att han kommer att stanna och förlänga sitt kontrakt.
- Han har inte indikerat att det här skulle vara hans sista år, inte alls. Sanningen är den att vi inte har den känslan alls i omklädningsrummet. Han är fullt fokuserad på den här säsongen och jag vet inte vad han planerar för framtiden. Jag utesluter inte att han fortsätter en säsong till, för han har inte sagt att han kommer att lämna. Det ligger i hans händer och det är han som fattar beslutet, men idag skulle jag säga att han kan fortsätta.