Medlemmar: 8705 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Utvisad mot PSG, skadad, mållös och bara fyra inhopp. Girouds säsongsinledning har inte varit någon hit.

Wenger: "Giroud har haft en tung period"

fre 14 okt 2016 kl 01:41

Olivier Giroud har inte haft någon munter start på säsongen. 78 minuters spel, skadad, ur form och noll mål. Men Wenger tror på anfallaren. - Han kommer alltid tillbaka, säger han.

Frankrike gick till EM-final och därmed kom Olivier Giroud, tillsammans med Laurent Koscielny, tillbaka sist till Arsenals försäsong. Den store anfallaren låg efter redan från början och hade svårt att hitta formen igen.
Det blev dock ett kort inhopp i andra ligamatchen borta mot Leicester.
Sen var det landslagsspel och då startade anfallaren i båda Frankrikes matcher. Kanske var han tillbaka, tänkte nog många - och Arsene Wenger.
Men så blev det inte.
- Jag blev inte förvånad att han spelade. Han var på väg upp och matcherna med Frankrike kom vid rätt tillfälle. Jag trodde att matcherna med Frankrike skulle lyfta honom så att han fick fitnessen tillbaka, men efter det blev han skadad.

Det blev visserligen inhopp mot både Southampton och PSG - där han blev utvisad - innan en tåskada satte stopp för spel. Och när Alexis nu började fungera bättre och bättre som striker var saknaden var Giroud allt mindre. Ett kortare inhopp även mot Chelsea blev det för fransmannen som när vi summerar de nio inledande matcherna på säsongen fått spela 78 minuter.
Ingen start och inga mål.
- Jag beundrar Giroud för han har gått igenom tunga perioder och alltid kommit tillbaka, säger Wenger till Guardian.
- När han är pressad mot väggen har han en lösning varje gång. När jag går in i en stormatch, tänker jag alltid "kan jag lita på honom?" Och när matchen är igång så är han med dig. 

Wenger säger också att den kritiskstorm Giroud fick före EM tog hårt på honom. Många franska fans gjorde Olivier till syndabock när det franska förbundet valde att inte ta med Karim Benzema, som var anklagad att ha varit med i en utpressningshärva med Mathieu Valbuena.
Men Giroud svarade med att spela bra och göra mål trots högljudda busvisslingar.
- Han lyckades vända dem, det är en av hans styrkor. Han är mentalt väldigt stark. Men kritiken knockade honom. Han är inte gjord av metall. Han är känslosam, känslosam men stark. Jag har aldrig träffat någon som drömmer om att bli hatad. Men att kunna hantera att det inte alltid går ens väg är vad som gör en man.

När väl Giroud är redo för spel igen - något som inte kommer ske i helgen mot Swansea - väntar hård konkurrens om anfallsplatsen med Alexis och även Lucas Perez.
- Sanchez kan spela på kanten, det har han gjort förut. Han gillar att spela både där och på topp. Jag kommer behöva att hitta rätt lösning match för match, säger Wenger.

Frågan är bara när fransmannen är tillbaka. På presskonferensen idag sade Wenger:
- Giroud är i lite av samma situation som Ramsey för han varit borta och inte riktigt varit på banan. Jag tror att han börjar jogga idag igen så han har blivit störd mycket i sin förberedelse. Vi måste bygga upp hans fitness igen.