Medlemmar: 7610 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Oxen är sugen på mer speltid - men kommer han få det i Arsenal?

"Jag behöver spela fler matcher"

mån 17 okt 2016 kl 15:58

Alex Oxlade-Chamberlain var gäst i Goals on Sunday i Sky igår. Där berättade 23-åringen att han funderat på att lämna Arsenal för att få mer speltid.

Alex Oxlade-Chamberlain har inte fått det att lyfta den här säsongen heller. 23-åringen har fastnat på Arsene Wengers bänk och än en gång börjar flyttrykten att rulla.
Det var snack under våren och sommaren att "Oxen" skulle röra på sig för att få fart på karriären.
Men den engelske landslagsmannen stannade för att försöka slå sig in i Arsenals lag igen.

Igår var han gäst i Skys Goals on Sunday, tillsammans med pappa Mark som också var engelsk landslagsman en gång i tiden, och pratade då om framtiden och hur han ser på att inte få spela så mycket.
- Jag skulle sitta här och ljuga om jag inte berättade att jag har funderat på att jag behöver spela mer matcher. Du vill spela varje match som fotbollsspelare och jag är inte nöjd och jag inte får spela. Jag har kommit till en fas av karriären där jag behöver regelbunden fotboll, men fokus för mig ligger just nu på att få spela för Arsenal. Och jag försöker slå mig in i laget när jag får chansen. Så mitt mål är att göra det i Arsenal för jag älskar att vara i Arsenal. Det är en väldigt bra klubb och vi har en väldigt bra trupp som jag tror mycket på.

- Det kommer kanske en tid i karriären när man måste värdera situationen igen och ställa sig frågan om jag ska vara här eller någon annanstans. Men jag är inte där för tillfället och jag är fullt fokuserad på Arsenal. Precis som för tränare så värderar spelare läget efter säsongen och det kommer jag också att göra.

Håller Arsene Wenger dig motiverad och glad?
- Ja, men han är en man av få ord ibland så du måste gissa vad han tänker. Han säger tillräckligt för att få en motiverad så att man kör. Jag har varit i klubben i sex säsonger så jag vet hur han är och vad han kräver. Han behöver inte säga så mycket till mig för jag vet vad som händer. Speciellt som vi spelat sedan Chelsea hemma, alla vet vad som förväntas och krävs av en. Det sporrar en.