Medlemmar: 6535 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bra vecka för Chris Willock - speltid med A-laget i tisdags och målskytt under fredagen.

Storseger för U23 mot Sunderland

lör 29 okt 2016 kl 06:12

Arsenals ungdomar satte standarden för mötena med Sunderland denna helg när man vann med 4-0 under fredagskvällen. Detta efter mål ifrån Stephy Mavididi, Reiss Nelson, Kaylen Hinds och Chris Willock.

Arsenal sparkar igång spelet i helgens Premier League borta mot Sunderland om ett antal timmar. U23-laget tog emot Sunderlands ungdomar i ett möte hemma i London under fredagen. Steve Gattings mannar visade vägen med en stabil 4-0 seger. Det nya svenska framtidslöftet för landslaget, Joel Asoro, startade och spelade 62 minuter för Sunderland.
Det var en kylig afton på Meadow Park ute i Boreham Wood denna fredag. Turligt nog värmde Arsenal med sitt spel redan ifrån starten utav matchen dock. Kaylen Hinds hade matchens första läge efter att ha blivit framspelad av Gedion Zelalem. En bra räddning krävdes för att stoppa han men snart skulle öppningsmålet komma. Chris Willock och Reiss Nelson jobbade fram en straff som Stephy Mavididi förvaltade säkert. 1-0 till Arsenal i paus efter en dominant första halvlek, dock många missade chanser offensivt.

Även i den andra halvleken skulle Arsenal vara det styrande laget. Allt eftersom matchen gick skulle gästerna ifrån norr få problem att hänga med i tempot. 2-0 kom sju minuter in i andra halvlek genom Reiss Nelson. Bara tre minuter senare ökade Kaylen Hinds på till 3-0. Nu handlade allt om Arsenal, men Sunderland vaknade till liv och försökte jobba sig in i matchen igen. Joel Asoro hade en boll i mål men det dömdes bort på grund utav offside. Istället vände spelet och Arsenal gick på offensiven återigen. Bennacer hittade fram till Willock som sprungit sig fri. Yttermittfältaren smällde in 4-0 bakom den ensamstående målvakten. Detta summerade bland annat en bra vecka för Chris Willock som även fick speltid med A-laget mot Reading i tisdags, men också en bra insats ifrån Steve Gattings lag denna afton.

Nu handlar allt om att A-laget ska svara upp till detta borta mot The Black Cats. Före det spelar Arsenals U18-lag en match hemma mot Norwich. Matchstart är 12.30 och spelas hemma på träningsanläggningen i London Colney.

Arsenal U23-Sunderland  4-0

Mål: 1-0 Mavididi (28), 2-0 Nelson (52), 3-0 Hinds (55), 4-0 Willock (64).

Så spelade Arsenal: Matthew Macey – Chiori Johnson, Krystian Bielik, Ben Sheaf, Marc Bola – Ismael Bennacer, Gedion Zelalem – Reiss Nelson, Kaylen Hinds, Chris Willock – Stephy Mavididi.

Avbytare: Hugo Keto, Vlad Dragomir, Edward Nketiah, Marcus McGuane, Joshua DaSilva.