Medlemmar: 6225 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger vill ha hem Kos tidigt nästa vecka så att han vara redo för United borta nästa lördag.

Wenger hoppas Frankrike vilar Kos

fre 11 nov 2016 kl 20:15

Laurent Koscielny startar mot Sverige ikväll. Arsene Wenger hoppas dock att Arsenalmittbacken slipper spela nästa veckas träningslandskamp mot Elfenbenskusten. - Det finns ingen poäng med att han ska spela den matchen, säger Wenger.

Fransmannen var tidigare i veckan ute och svingade mot Chiles landslagsledning och sade att han hoppas att de vilar den småskadade Alexis Sanchez även mot Uruguay nästa vecka så att hans hamstringskada inte blir värre.
Nu är det sitt eget hemland och förbundskaptenen Didier Deschamps Wenger riktar åsikter mot.
Och den hr gången rör det Laurent Koscielny.

Både Kos och Olivier Giroud startar mot Sverige - men Wenger hoppas att Laurent Koscielny slipper spela nästa veckas träningslandskamp mot Elfenbenskusten.
- Jag har aldrig hindrat någon spelare från landslaget. När det är tävlingsmatcher har jag inget emot det. Men när det är en träningslandskamp, som det är med nu med Koscielny och Frankrike och han har spelat varje match med oss den här säsongen bortsett från den första. Frankrike möter Elfenbenskusten i den andra matchen nästa vecka och jag kan inte se meningen med att Koscielny ska spela den matchen. Jag förstår helt och fullt att han spelar mot Sverige, men det är svårt att första att han ska spela den andra matchen för efter det möter vi Manchester United och PSG.

Wenger säger dock att han inte kontaktat Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps om Kos medverkan nästa vecka.
- Jag skulle kunna ringa honom, men mestadels gör jag det inte. De flesta av förbundskaptenerna har jobbat inom klubblagsfotbollen och vet om problemen och vet väl vad som väntar, säger Wenger.