Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Alexis få måljubla - och ta tre nya poäng på söndag? Det gick inte mot Everton i tisdags.

Wenger: "Vi får inte bli fega"

fre 16 dec 2016 kl 16:37

Arsene Wengers riktlinjer är uppdraga inför toppmötet mot Manchester City. Bra försvarsspel och inte bli för fega med bollen i anfallsspelet är vad som gäller.

Arsenal kommer från säsongens andra förlust efter 1-2-nederlaget mot Everton på Goodison Park i tisdags. Men The Gunners trivs generellt bra mot Manchester City - som är det topplag de senaste åren som Arsenal haft bäst resultat mot.
Förra säsongens möte på Etihad Stadium slutade 2-2 och matchen i norra London vann Arsenal med 2-1.
Nu väntar nytt prestigemöte i Manchester.
Mot ett City med Pep Guardiola som tränare.
- Nyckeln i stormatcher, som mot City, är att försvara sig bra och inte bli för feg när du har bollen, säger Wenger.

Arsenal har inga nya skador sedan Evertonmatchen i tisdags - men City har ett par tunga avbräck.
- Vi måste åka dit och försöka att attackera, för det är en del av vår filosofi. Överlag är det vad du behöver göra, men vi ska inte glömma bort att det är vad City också försöker göra och att de har ett starkt offensivt lag. Kanske ännu mer nu med Pep Guardiola. Så vi behöver absolut fokusera på att försvara oss bra, säger Wenger.
- Vad du vill ha av toppmatcherna är att de motsvarar nivån på förväntningarna, kvalitetsmässigt. Jag hoppas båda lagen kan uppnå det. Jag tror att det kommer att hända för jag är en positiv man och jag förväntar mig alltid att stora matcher ska bli något extra.

Guardiola har upplevt både fina vinster och tunga förluster sedan han kom från Bayern München i somras. Som förra helgen när City fick storstryk av förra säsongens mästarlag Leicester (2-4).
- Jag vet inte varför de inte varit bra nog över tid. Helt ärligt så är det inte mitt huvudfokus just nu. Jag tycker att Premier League är en väldigt tuff liga och varje match har sina egna svårigheter. Varje match är en fight.
- Lagen som spelar i Champions League, som vi gör och som de gör, är mer utsatta under den här tiden vi spelar i veckorna. Nu har vi haft tre av fyra matcher på bortaplan och vi betalade nog lite priset för det mot Everton. Det gör City också när de spelar i ligan. För alla är fysiskt på topp.

Arsenal har faktiskt inte förlorat mot City på tre år. Senaste förlusten kom i december 2013 när det blev 6-3 på Eastlands. Efter det har Arsenal tre segrar och tre matcher har slutat med kryss.

Kick off på söndag är 17.00 och matchen sänds i Viasat Premium och på Viaplay.