Medlemmar: 8781 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Giroud stanna ytterligare säsonger i Arsenal?

Giroud öppnar för nytt kontrakt

ons 28 dec 2016 kl 00:13

Olivier Giroud säger att han inte skrivit på något nytt kontrakt med Arsenal - men öppnar trots dåligt med speltid för en förlängning.

Det var bara tre minuter kvar av matchen mot WBA i måndags när Olivier Giroud klev fram och nickade in 1-0-målet som gav Arsenal segern och tre mycket viktiga poäng.
Men hösten har annars inte varit någon hit för fransmannen.
Arsene Wenger har valt att spela Alexis Sanchez som forward och Giroud har mest fått nöta bänk.
- Det handlar bara om att behålla högt fokus. Att alltid jobba hårt på träning. Jag har pratat med bossen, vi hade ett par diskussioner tillsammans och han förklarade varför jag inte har fått spela så mycket fram till nu. Men fotboll är för alltid en ny start, som jag brukar säga och man behöver alltid hålla högt fokus och vänta på din chans, säger han till Guardian.

Giroud kom till Arsenal från Montpellier sommaren 2012 och är inte långt ifrån att nå 100 mål för klubben. 30-åringens kontrakt med Gunners går ut om 18 månader - och trots att rapporter från Frankrike skvallrat om att ett nytt är påskrivet så avfärdar Giroud det.
- Folk har sagt att jag har skrivit på ett nytt kontrakt. Det är inte sant, men kanske snart.

Giroud kom tillbaka sent efter EM och sen kom en skada som satte stopp för spel i höstas.
Han säger själv att det varit en jobbig säsong så här långt.
- Jag kom tillbaka sent efter EM och det var skönt för min kropp för jag fick vila, men det var inte bra för mig för laget gick bra och en annan anfallare spelade bra. Den här säsongen har varit svår också för att jag var skadad i en och en halv månad. Jag vill inte prata för mycket om mig, men idag (i måndags) var en stor dag för mig men också en vändpunkt för laget. Hade vi inte vunnit hade vi varit i trubbel.