Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Trist kväll för Arsenal och Petr Cech igår.

Cech: "Vi förlorade varenda duell"

ons 1 feb 2017 kl 12:26

Petr Cech släppte in två tunga mål direkt i matchen. Sen lyckades Arsenal inte vända på underläget. "Vi fick betala priset för en dålig första halvlek", säger keepern.

Redan efter 13 minuter låg Arsenal under med 0-2 hemma mot Watford - när chansen fanns att plocka in poäng på Chelsea inför lördagens seriefinal.
Men Gunners svek.
Igen.
Trots en rejäl uppryckning efter paus blev det en sån där bedrövlig hemmaförlust när allt som skulle accepteras var en vinst - om man vill vinna ligan.
- Vi hade en väldigt dålig start. Vi hade otur med det första målet när det styrs så där och går in. Självklart gav det Watford hopp och motivation. Men vi spelade inte bra alls, säger Petr Cech.

Kort efter 0-1 kom 0-2 när Aaron Ramsey drällde med bollen efter ett inkast på mittplan varpå Arsenalförsvaret visade upp ett jobb som knappt korpenmässigt.
Troy Deeney gjorde mål på en retur.
Och det var verkligen inget som funkade första 45.
- Vi var tvåa på allt i första halvlek. Vi slog så många dåliga passningar, vi förlorade varenda duell. I andra halvlek blev det bättre. Vi hade massor med chanser. Jag tyckte att vi var lysande, men vi gjorde bara ett mål. Deras keeper gjorde några riktigt bra räddningar, vi träffade ribban så man kan verkligen säga att vi hade otur. Men ser man till insatsen i första halvlek så förtjänade vi faktiskt ingen tur.

- Jag säger alltid att du måste spela spela 90 minuter med full koncentration på den här nivån, du kan inte spela 80 eller 85. Det blev lite för mycket för oss i första halvlek och det är väldigt svårt att säga varför för vi var förberedda, vi hade två raka vinster, viktiga vinster, vi hade momentumet efter Burnley och allt gick vår väg mot Southampton.

Så istället för att plocka in två poäng på Chelsea, som kryssade borta mot Liverpool, är nu Arsenal nio poäng efter serieledaren.
På lördag möts lagen på Stamford Bridge.
- Det här var en stor setback för oss för vi ville vinna den här matchen och vi ville sätta oss i en bättre position inför helgen, säger Arsenalkeepern.