Medlemmar: 8807 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

VD:n och managern är, enligt mediarapporter, oense om hur klubben ska utvecklas.

Konflikten mellan Wenger och Gazidis växer

ons 12 apr 2017 kl 23:34

Wenger är irriterad. Gazidis är irriterad. Stämningen på Emirates är inte den bästa. Nu skjuter klubben upp diskussionen om fransmannens kontrakt till efter säsongen.

Resultaten går emot, fansen bråkar internt och just nu finns det inte mycket i mottot Victoria Concordia Crescit - seger ur harmoni, som stämmer in på Arsenal.
Metro rapporterar att Wenger ogillar Gazidis krav på förändringar inom klubben. Wenger uppskattar inte att Gazidis vill avsluta samarbetet med målvaktstränaren Gerry Peyton, fystränaren Tony Colbert och huvudscout Steve Rowley - utan förespråkar en mer konservativ linje och att man ska utveckla befintliga områden.

Detta ska i sin tur ha fått Arsenal att vilja skjuta upp på beslutet om en förlängning av hans kontrakt. Telegraph fortsätter och menar att trots Wenger tidigare haft ett gott samarbete med Gazidis börjar det bli mer och mer ansträngt mellan de två, och den senare har även daglig kontakt med Kroenke, som inte heller är nöjd med utvecklingen.
Samtidigt skriver Daily Mail att Kroenke är Wengers största anhängare i styrelsen, medan andra medlemmar av den är mindre imponerade. Men Kroenke är den som ska ha sista ordet.

Gazidis vill även att man ska lägga över 100 miljoner pund på värvningar, och att spelare som Alexis Sanchez, Mesut Ozil, Jack Wilshere, Alex Oxlade- Chamberlain, Kieran Gibbs, Lucas Perez, Francis Coquelin och Olivier Giroud har en osäker framtid i klubben. Vilket också blir ett osäkert kort för Wenger, då han ogillar att förändra truppen i allt för stor utsträckning.

Länge har Wenger haft stort inflytande i Arsenal, men nu börjar klockorna klämta. Faktumet är att Arsenal nästa säsong kommer inte vara styrt i minsta detalj av Wenger om han stannar. Det ska bli intressant att se hur en så stark personlighet, som Wenger besitter, klarar av fler starka röster i omklädningsrummet.