Medlemmar: 8836 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här är Wenger lättnadsjubel efter semin mot Manchester City.

Wenger: "Det har varit spänt"

ons 26 apr 2017 kl 16:54

Inför liga- och cupavslutningen säger Arsene Wenger att det varit spänt i klubben under säsongen. Men fransmannen försöker fatta de rätta besluten.

Efter alla dåliga matcher och resultat får Arsenal jaga en toppfyra-placering och spel i Champions League. Det har varit en säsong fylld av bottennapp och spekulationerna om Arsene Wengers framtid i klubben har varit stora.
Nu säger han själv:
- Trycket har varit väldigt intensivt. Pressen kommer från att laget inte levererar de resultat som jag förväntat, sen från omgivningen och när man kombinerar de båda så blir det väldigt spänt, säger Wenger till Sky.

- Det upp till dig att analysera situationen på distans och försöka att fatta de rätta besluten. Ibland möter du männsikor som behöver samarbeta och hitta en väg att återbygga självförtroende, energi och dynamik. Ibland är det väldigt svårt.

Arsenal lirar ikväll i ligan mot Leicester.
Efter den fina förra veckan har laget ytterligare chans att knappa i jakten på en Champions League-plats.
Men innan dess läckte laget överallt och släppte in massor med mål.
Speciellt på bortaplan.
- Vi förlorade och släppte in tre mål mot Liverpool, West Brom och Crystal Palace. Man kan inte vara Arsenal och släppa in tre mål överallt.

Därför gick Wenger över och spelade med trebackslinje mot Boro och mot City i FA-cupsemifinalen.
- Det är huvudanledningen att vi gjorde det. Vi släppte in för många mål. Det handlade inte om motståndaren.

När Gunners hade jobbat ner Manchester City på Wembley i söndags så jublade Wenger som aldrig förr.
Nu berättar han.
- Jag var bara glad. Jag älskar att vinna.
- När du inte är favorit är det en lättnad. När det är 50/50 och din motståndare har likvärdig kvalitet är det lycka att ha gjort något speciellt.

- Jag är stolt över FA-cupen för det är svårt att uppnå och det var en stor match där vi inte var favoriter. Men vi kom till matchen med vilja, hunger och en energinivå som man vill ha i sådana matcher.