Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nacho Monreal avgjorde matchen mot Leicester efter att via Robert Huth skjutit in 1-0.

Monreal hjälte - med hjälp av Huth

ons 26 apr 2017 kl 22:58

Arsenal såg ut att gå mot säsongens andra 0-0-match mot Leicester. Då klev Nacho Monreal fram på nytt och räddade tre poäng - med mycket god hjälp av gästernas Robert Huth.

Under de först 45 minuterna och fem sekunderna hände nästan ingenting - sedan sköt Alexis Sanchez i ribban. Så skulle vi kunna sammanfatta den första halvleken på Emirates Stadium när Arsenal tog emot regerande mästarlaget - ja, Leicester är ju fortfarande det om någon mot förmodan har glömt det efter deras återgång i verkligheten som den här säsongen har inneburit.

Arsene Wenger gjorde flera förändringar i startelvan jämfört med laget som besegrade Manchester City på Wembley i söndags. Rob Holding, med två fina matcher i ryggen, hamnade utanför truppen, medan Alex Oxlade-Chamberlain, Olivier Giroud och Aaron Ramsey förpassades till bänken. In kom Kieran Gibbs, Hector Bellerin, Theo Walcott och Francis Coquelin. Arsenalmanagern förklarade förändringarna med att flera spelare behövde vila och att det i något fall rörde sig om en försiktighetsåtgärd.

Bortsett från Alexis ribbskott i slutminuten hade Arsenal svårt att skapa chanser i första halvlek, samtidigt som Leicester inte heller imponerade offensivt. En het målchans kunde laget räkna in då Mahrez avslutade i straffområdet, men den klarade Cech av med en fin räddning.

Andra halvlek följde matchbilden från den första. Arsenal hade mest boll, men målchanserna kändes alltid långt borta. Halvchanser i all ära, men Arsenal skapade ingenting som hotade Schmeichel i målet. Gästerna å sin sida skapade ännu mindre. Det är bara att hoppas att Jamie Vardy, för hans egen skull, är nöjd med sommarens val att stanna kvar hos The Foxes.

Wenger försökte ändra matchbilden genom att slänga in Welbeck, Ramsey och Giroud, men det kändes oroväckande mycket som att den här matchen skulle sluta 0-0 precis som på King Power Stadium i höstas.

Men precis som på Wembley klev en oväntad hjälte fram. Det går dock inte att ens med den godaste vilja förneka att det fanns en hel del tur i situationen. Med drygt fem minuter kvar till 90 Alexis slog ett inlägg från från vänsterkanten som touchade på en Leicesterspelare och upp i luften framför mål. En försvarare fick iväg bollen som landade hos Özil, som inte fick kontroll på den men då dök Monreal upp. Spanjoren tänkte “Va fan, det gick ju på Wembley” (eller vad det nu heter på spanska) och skickade iväg ett skott på chans. Det var en lyckträff då skottet tog i bröstet på Robert Huth och snyggt vinklades in i mål.

Trots en hel del palaver i slutet av matchen där framförallt Alexis verkade vara rejält i obalans höll Arsenal tätt och kunde räkna in den första trepoängare av de sju som har efterfrågats för att nå en Champions League-plats. Något säger mig att det kommer bli svettigt om det fortsätter såhär.